Виберіть сторінку

Запрошуємо на 1-й Семінар із формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

Запрошуємо на 1-й Семінар із формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA

Шановні колеги, запрошуємо вас на 1-й Семінар із формування національного консенсусу щодо відкритої науки проєкту Open4UA.

Коли: 30.04.2024 року

Час: 15:00-17:00 за Києвом

Формат проведення: онлайн

Робоча мова: українська

Цей захід є першим із серії шести онлайнових семінарів проєкту Open4UA, які відбуватимуться щопівроку і покликані стати платформою для формування всеукраїнської мережі експертів та ентузіастів відкритої науки та сприяння прогресу в цьому напрямку. Семінари є важливим каналом поширення результатів проєкту й отримання зворотнього зв’язку від української академічної спільноти та інших стейкхолдерів для спільного формування бачення розвитку відкритої науки в Україні.

У межах першого семінару команда Open4UA представить рекомендації щодо реформ в українській сфері науки та освіти, розроблені консорціумом проєкту на основі вивчення найкращих практик ЄС. Також у межах семінару буде обговорено нову методику атестації наукових установ та закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, нещодавно запропоновану МОН до громадського обговорення. Команда Open4UA брала участь у розробленні методики і хоче сприяти ефективному її обговоренню у якнайширших академічних колах.

Семінар відбудеться онлайн на платформі Zoom. До участі у заході запрошуються представники української академічної спільноти, органів державної влади, місцевого самоврядувнаня та усі зацікавлені. Реєстрація за покликанням: https://forms.gle/qxtfBHw2xQY8iX5s7 Також буде організована пряма трансляція семінару на Facebook.

Довідка:

Основна мета проєкту Open4UA («Відкрита наука для української системи вищої освіти») – сприяння зростанню знаннєвої економіки України шляхом реформування системи вищої освіти. Цього буде досягнуто через надання пріоритету відкритій науці на різних рівнях (від національного до індивідуального), що відображено в цілях проєкту:

  • сприяння національній реформі у сфері відкритої науки для модернізації системи вищої освіти та євроінтеграції шляхом підтримки змін до законодавства на основі організованого національного консенсусу;
  • впровадження існуючих передових підходів та розроблення рекомендацій і механізмів для реформування оцінювання наукової діяльності для пріоритезації відкритої науки на національному рівні під час державної атестації ЗВО та оцінювання наукових проєктів;
  • сприяння інституційній реформі у сфері відкритої науки та вдосконалення оцінювання науки у ЗВО шляхом розроблення та пілотування відповідного інструментарію.

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас