Виберіть сторінку

У Стусівському університеті стартувала вступна кампанія – 2019

У Стусівському університеті стартувала вступна кампанія – 2019

10 липня розпочався прийом заяв та документів у паперовому вигляді до закладів вищої освіти. Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса стартувала вступна кампанія-2019. Від сьогодні і до 22 липня абітурієнти можуть подавати заяви на омріяні спеціальності.

Близько 8 години ранку абітурієнти разом з батьками завітали до Стусівського університету аби першими подати документи у паперовій формі. Приймальна комісія сьогодні розпочала свою роботу о 8 годині. У холі Університету абітурієнтів радо зустрічали представники факультетів та інституту і консультували щодо подальшого вступу. На другому поверсі на абітурієнтів чекали оператори, які допомагали правильно написати заяву та сформувати справу. Злагоджену та ефективну роботу Приймальної комісії забезпечують близько 70 осіб.

Цьогоріч на вступників-2019 чекають декілька нововведень: коротші терміни вступної кампанії, розширення пільг для учасників бойових дій, проведення творчих конкурсів перед подачею заяв. Про ці інші новації розповідає заступник Голови Приймальної комісії, доктор політичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк: «Є багато нововведень як на національному, так і на регіональному рівні. По-перше, зручні короткотермінові дати; по-друге, збільшено прохідний бал, 130, на певні спеціальності, в першу чергу це право, міжнародні відносини, міжнародні економічні відносини. Третім нововведенням є ЄВІ». Тетяна Леонтіївна також більш детально зупинилася на новій спеціальності Стусівського університету «Публічне управління та адміністрування»: «Цьогоріч у Стусівському університеті ми вперше будемо набирати на спеціальність 281 «Публічне управління та адміністрування» вже досвідчених людей, які мають професійний досвід, магістрів і спеціалістів, без ЄВІ, тому що з наступного року займати керівні посади можуть тільки ті люди, які закінчили саме цю профільну, фахову магістратуру. Відповідно до національного законодавства таку магістратуру повинні мати в своїх активах держслужбовці та керівники таких напрямів як: видавнича справа, бібліотечна справа, керівники медичних закладів тощо».

Нашій редакції вдалося поспілкуватися з абітурієнтами та дізнатися на які спеціальності вони вступають, чому до Стусівського університету та який фах прагнуть отримати:

«Я приїхав із Сумської області та подав документи до Стусівського університету на два факультети: перший пріоритетний – біологічний, другий – економічний. Обрав Донецький національний університет імені Василя Стуса, тому що він лідер серед ЗВО у м. Вінниці!», – розповідає Євгеній Самойлов.

«Я з Вінниці, закінчила Загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №31 Вінницької міської ради. Прийшла до Стусівського університету аби подати подати документи на спеціальність «Екологія». Сьогодні вранці приїхала до ДонНУ імені Василя Стуса аби правильно оформити документи та отримати консультацію, щоб не допустити зайвих помилок. Працівники Приймальної комісії допомогли мені просканувати документи, створити особистий кабінет і подати заяву», – зазначає Аміна Таран.

Крім того, третій рік поспіль на базі нашого Університету діє Освітній центр «Донбас-Україна», який допомагає вступити до ЗВО абітурієнтам з непідконтрольних територій. У нашому Університеті такі абітурієнти мають можливість пройти тестування з фахових предметів та вступити на омріяну спеціальність. Один із них абітурієнт із Макіївки, який зауважує: «Наразі складаю тестування з математики, щоб вступити до Університету. Хочу стати юристом і піти по маминих слідах, адже вона теж закінчила юридичний факультет. Дуже добре, що в Україні діють такі освітні центри як «Донбас-Україна», які допомагають здобути якісну вищу освіту».

Нагадуємо, що Приймальна комісія Стусівського університету працює з пн.-пт. з 9.00 до 18.00 години, заяви приймаються до 16.00 години.

Чекаємо на вступників для здобуття СО Магістр у 207 аудиторії, СО Бакалавру 220 аудиторії.

Архіви

Приєднуйтеся до нас