Виберіть сторінку

ДонНУ долучився до Проекту сприяння академічній доброчесності

ДонНУ долучився до Проекту сприяння академічній доброчесності

Відбулася зустріч керівництва Донецького національного університету з радником із питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні Конрадом Тернером. Головним питанням на порядку денному було долучення ДонНУ до участі у Проекті сприяння академічній доброчесності в Україні SAIUP (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project). Серед представників Проекту на зустрічі були присутні його координатор Тарас Тимочко, асистент Яна Чапайло і спеціаліст Юлія Солодько.

Ініціатором SAIUP є Американські Ради з міжнародної освіти, які використовуватимуть спільний досвід США і України для розробки та втілення чотирирічного Проекту, що орієнтуватиме і навчатиме студентів, викладачів та адміністраторів практичної цінності й важливості академічної доброчесності, надаватиме ресурси і план дій задля їхнього тісного залучення до зміцнення цього принципу в університетських містечках. Серед заходів у рамках проекту очікується конкурс з брендінгу і соціальної реклами. До участі планується долучити десять українських ВНЗ.

Після обговорення Проекту з керівництвом університету делегація зустрілася зі студентами ДонНУ. Під час неформальної частини було проведено анонімне соціальне опитування, метою якого стало з’ясування ставлення студентів до корупції у ВНЗ і нечесних методів складання іспитів. Конрад Тернер провів інтерактивну бесіду з аудиторією, щоб довести, що академічна доброчесність — основа не лише якісної освіти, але й позитивного впливу на суспільство.

Сподіваємося на плідну співпрацю Донецького національного університету і Посольства США в Україні в рамках Проекту!

Архіви

Приєднуйтеся до нас