Виберіть сторінку

Представник ДонНУ — на чолі групи з питань інтердисциплінарності

Голова Ради молодих учених ДонНУ Юлія Овчинникова була обрана лідером робочої групи з питань інтердисциплінарності Європейської ради аспірантів і молодих учених на щорічній Конференції Eurodoc.

З 20 по 24 квітня 2016 р. у Люксембурзі пройшли щорічні заходи Європейської ради аспірантів і молодих учених Євродок (Eurodoc) — Конференція та Пленарні Збори.

Eurodoc є неурядовою організацією зі штаб-квартирою у Брюселі, що об’єднує національні ради аспірантів та молодих учених з 32 країн Європи, які репрезентують інтереси молодих учених на міжнародній арені. Україна є членом Євродоку з 2014 року.

Цього року конференція була присвячена підготовці наукових кадрів, молодих учених у контексті майбутніх перспектив «Early stage researchers’ training: which future?». Раду молодих учених при Міністерстві освіти і науки України на заході представляли Ірина Дегтярьова, докторант Дніпропетровського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України, заступник голови РМУ при МОН, Юлія Овчинникова, голова Ради молодих учених Донецького національного університету, доцент кафедри зоології та екології, секретар РМУ при МОН та Ольга Романенко, доцент Київського національного торгівельно-економічного університету, член РМУ при МОН. Українська делегація на конференції виступила з доповіддю про польсько-українську дослідницьку співпрацю.

Слід зазначити, що в Конференції взяли участь найвищі особи зі сфери вищої освіти і науки Люксембургу: Президент Університету Люксембургу Райнер Кламп, Генеральний Секретар Національного дослідницького фонду Люксембургу Марк Шильц, Міністр вищої освіти і науки Люксембургу Марк Хансен, мер міста Еш Віра Шпауц, а також представники Європейської комісії (Рінске ван Ден Берг, Пшемислав Янковський), Європейської асоціації університетів (Томас Йоргенсен, CDE-EUA), стейкхолдерів у сфері науки, спікери від національних асоціацій молодих учених-членів Євродоку.

Вперше представники Ради молодих учених при МОН України увійшли до складу Правління та робочих органів Eurodoc. Серед них і голова Ради молодих учених ДонНУ Юлія Овчинникова. Вітаємо Юлію Юріївну з обранням на посаду координатора робочої групи з інтердисциплінарності Eurodoc!

Архіви

Приєднуйтеся до нас