Виберіть сторінку

«Що? Де? Коли?»

«Що? Де? Коли?»

Наприкінці травня в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса завершився Весняний сезон ігор «Що? Де? Коли?», традиційним організатором якого стала Студентська Рада факультету математики та інформаційних технологій.

Ведучою сезону сталастудентка четвертого курсу ЮліяПеревєрзєва. З боку студентства організаторами були: МирославаБерезюк, ОлександрВолошанов, НадіяГратій, ДіанаКазьонна, Діана Кірка, Микола Марченко та ТетянаРезниченко.

Серія ігор, яка тривала рівно три місяці, об’єднала 12 команд університету:

  1. «50 оттенков деканату» (факультет математики та інформаційних технологій, капітан А. Акопян);
  2. «Bratishki_Rebyatishki» (факультет математики та інформаційних технологій, капітан В. Бойко);
  3. «Cheekibreeki» (історичний факультет, капітан К. Булега);
  4. «Альтавіста» (юридичний факультет, капітан І. Кривонос);
  5. «Веником по совку» (історичний факультет, капітан М. Молчанов);
  6. «Мафия 2.0» (факультет іноземних мов, капітан А. Лисенко);
  7. «Могучая кучка» (збірна математичного і хімічного факультетів, капітан О. Воробей);
  8. «Мурглвратностисудьбы» (факультет математики та інформаційних технологій, капітан О. Гук-Сатайкін);
  9. «На донышке» (юридичний факультет, капітан М. Ільницький);
  10. «ПокорителиЗемли» (збірна співробітників університету, капітан І. Різниченко);
  11. «Ползучие чайки» (збірна історичного, математичного та юридичного факультетів, капітан О. Гербич);
  12. «Святые люди» (збірна історичного та математичного факультетів, капітан В. Мірошниченко);

Десять команд-учасниць турніру були студентськими (тобто такими, три чверті яких – саме ті, хто навчається в Університеті). Головний приз інтелектуальних змагань– символічна Сова, виготовлена вручну в єдиному екземплярі – був привезений до Вінниці з Одеси, батьківщини відомого знавця Бориса Бурди.

Фінал гри збагатився цікавим нововведенням: авторськими питаннями від співробітників Університету. Питання від Олексія ВолодимировичаПрігунова, Сергія Вікторовича Радіо, Дар’ї ЄвгенівниТерменжита Студентського наукового товариства викликали неабиякий ажіотаж серед учасників. Чому – зрозумієте, якщо спробуєте відповісти хоча б на одне (деякі з найцікавіших публікуємо нижче).

Совавід Б. Бурди очікувано дісталася команді «Веником по совку», яка з першої ж гри очолила рейтинг у турнірній таблиці і стабільно зберігала лідерські позиції весьсезон. Інтрига ж до самого останнього питання зберігалася між «сріблом» і «бронзою» – претенденти виривалися вперед зі змінним успіхом. Зрештою, з мінімальною перевагою в один бал, друге місце за підсумками сезону посіла команда «Святые люди», третє місце – команда «Ползучие чайки». До речі, «Ползучие чайки» – срібні призери 2016 року Молодіжної ліги «Що? Де? Коли?» серед університетів та громадських організацій Вінниці.

Дуже гідно трималися і гостьові команди-учасники. Так, команда «50 оттенковдеканата» набрала максимальну кількість ігрових балів у фінальній грі – 14, а «Покорителиземли» набрали лише на один бал менше, причому на заключній грі сезону команда була представлена в залі тільки двома гравцями – Олександрою і Костянтином Родигіними.

Нагороджуючи переможців, проректор з науково-педагогічної, виховної і соціальної роботи Микола Васильович Удод висловив слова підтримки ініціативі математичного факультету з проведення інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?» і запропонував «виводити захід на вищий рівень».

Університетські інтелектуали вітають Almamaterз Ювілеєм тазапрошують всіх охочих на Осінній сезон.

Олег Вєтров, заступник декана факультету математики та інформаційних технологій

Фото: Костянтин Родигін

Питання від О.В. Пригунова

З цього приводу, ми б звично сказали: «Не помиляється той, хто нічого не робить». Або ще: «Під лежачий камінь вода не тече». А ось в Японії зазвичай говорять: «Ніхто не спотикається, …». Закінчить фразу.

Продовжить логічний ряд. «Один розум – добре, два – відмінно, а вісім – ???».

Питання від С.В. Радіо

За старих часів такі установи називалися «кухня відьми». У вікнах стояли скляні кулі, наповнені підфарбованою в червоний і синій колір дистильованою водою. Що це за установи?

В Україні один Богдан, два Івани, один Григорій, один Тарас, один Ярослав, один Володимир, один Михайло і одна українка, хоч і не громадянка України, становлять 888 … 888 ЧОГО вони складають?

Питання від Студентського наукового товариства та Ради молодих вчених

Це число, сумою цифр якого є 12, пов’язане з першим навчальним процесом в створеному в 1937 році Сталінському державному педагогічному інституті. Яке це число і кого воно означає?

Назва цієї передачі була алюзією на марку найбільш популярного в 1940-60-і роки телевізора в СРСР. Як називалася передача і телевізор?

Питання від Д.Є.Терменжи

НЕЮ вимощені деякі провулки і двори Одеси. ВОНА прибула до Одеси з серця Італії на торгових кораблях як баласт понад століття тому. Назвіть ЇЇ двома словами.

Архіви

Приєднуйтеся до нас