Виберіть сторінку

«Місто професій»

Хімічний факультет Донецького національного університету імені Василя Стуса вперше став партнером національного проекту “Місто професій”, метою якого є дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях. На проекті було презентовано близько 70 професій, серед яких: лікар, соціальний працівник, хімік, економіст, криміналіст, будівельник, перукар, рятувальник, кінолог, міліціонер, агроном, ветеринар, продавець, банкір, кухар, актор, модель тощо. Кожна дитина одержувала паспорт і мала змогу обрати професію за своїм вподобанням, засвоювала поради від фахівців обраної галузі та приступала до виконання роботи, після чого отримувала за це “гроші”, які можна було потім обміняти на солодощі.

Наша локація, на якій презентували професію хіміка, стала дуже популярною та затребуваною! Через декілька хвилин після її презентації вишукувалася черга з дітей, які бажали опанувати цю цікаву та загадкову професію, а студенти хімічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса не встигали робити записи у паспортах маленьких дослідників та розраховуватися з ними грошима! Величезний інтерес у діток та їхніх батьків викликали незвичайні хімічні професії, які треба було здобути, серед яких були: хімік-океанолог, хімік-дослідник у полімерній галузі, хімік-піротехнік, хімік-енергетик, хімік-вулканолог, хімік-музикант, хімік-чарівник і хімік-технолог на харчовому виробництві. Три години нашої спільної роботи сплили дуже швидко. Діти з великим задоволенням і цікавістю “хімічили” та виконували завдання, нічого не боялися, раділи результату кожного досліду, отримували нові враження та емоції!

Хочеться побажати маленьким учасникам національного проекту “Місто професій” обрати для себе улюблену професію та прийти здобувати її до Донецького національного університету імені Василя Стуса!

Висловлюю щиру подяку представнику проекту у Вінницькому регіоні – Юлії Шакулі за підтримку та можливість брати участь у проекті та студентам хімічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса за допомогу в організації і проведенні презентації професії хіміка!

Автор: Леонова Наталя, к.х.н., доцент кафедри неорганічної та аналітичної хімії ДонНУ імені Василя Стуса.

Архіви

Приєднуйтеся до нас