Виберіть сторінку

Австралійський дослідник вивчатиме гендерні питання в Україні

Австралійський дослідник вивчатиме гендерні питання в Україні

16 жовтня в Стусівському університеті відбулась зустріч з австралійським дослідником, аспірантом PhD програми (програма для отримання ступеню «кандидат наук»), волонтером, юристом та лікарем Elliot Donal-Evans. Іноземний гість провів оглядову лекцію про біологічні та політичні науки в Австралії для студентів біологічного та історичного факультетів, що згодом перетворилась на дружню розмову та обмін досвідом.

Еліот разом з колегами досліджує тему залученості жінок у розбудові миру у воєнний час. У власній кандидатській роботі науковець працює над проблемою участі жінок у політиці й економіці в Україні, під впливом війни на Донбасі та економічних реформ.

«Зараз в Україні відбуваються значні зміни. По-перше, країна відходить від радянського минулого, а по-друге, йде війна на Сході. Мені цікаво продемонструвати, яким чином це відбилося на жіночій участі в різних сферах»

Для реалізації дослідження австралійський науковець спілкуватиметься з різними людьми в українських містах: представниками громадських організацій, реформаторами, аграріями, переселенцями. Це допоможе ширше зрозуміти ситуацію зсередини, побачити позицію влади та проблеми жінок.

«На жаль, продовжують існувати певні стереотипи щодо місця жінки в суспільстві. Певні бар’єри, які заважають їм реалізувати себе у політиці, наприклад, хатня робота, догляд за дітьми та ін. І хоча жінки мають рівні можливості з чоловіками, їх кількість невелика на загальнодержавному та місцевому політичних рівнях», – зауважує Еліот.

Виступ іноземця відбувався англійською мовою без участі перекладача, але студентська спільнота Стусівського університету активно реагувала на слова спікера та брала участь у дискусії. Найактивніші ділилися власними роздумами щодо гендерності у політиці, необхідності трансформації мислення, прагнення до кращого та викорінення негативних явищ у суспільстві.

«Ця зустріч зі студентами є для мене вкрай важливою. Цікаво почути думки молоді щодо політичних процесів, стану реформ в Україні, адже вони – голоси майбутнього вашої країни. Під час моєї подорожі Україною, моя аудиторія здебільшого досвідчені, літні люди. Проте бачення молоді не можна ігнорувати», – стверджує дослідник.

Це другий візит австралійця в Україну та перший – у Вінницю. Еліот назвав місто затишним та приємним, особливо йому сподобалась транспортна система. Він був приємно здивованим, почувши, що Вінниця вже декілька років поспіль отримує титул найкомфортнішого українського міста для життя.

Василина Вдовиченко

Архіви

Приєднуйтеся до нас