Виберіть сторінку

“Традиції та інновації в сучасній науці” — міжнародній конференції в місті Бєльці

“Традиції та інновації в сучасній науці” — міжнародній конференції в місті Бєльці

12 жовтня 2018 року проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяна Орєхова, завідуюча кафедрою журналістики Олена Тараненко, старший викладач кафедри журналістики Інна Єрмакова, доцент кафедри журналістики Віталій Борецький та доцент кафедри теорії та історії української і світової літератури Сергій Цікавий приймали участь у міжнародній конференції “Традиції та інновації в сучасній науці”, яка проходила у Бєльському державному університеті імені Алеку Руссо (Молдова).

Тетяна Орєхова виступила з докладом на тему “Modern Challenges of Global Economic System Development”.

Робота секції «Актуальні аспекти української мови і літератури» перетворилася на плідне й дружнє спілкування україністів України і Молдови. Завідувач кафедри журналістики доцент Олена Тараненко, аналізуючи медіасмисли сучасної журналістики підняла низку важливих питань. Зокрема, вона презентувала аналіз образу української діаспори у ЗМІ. Старший викладач кафедри журналістики Інна Єрмакова поділилася досвідом аналізу візуальної складової українського медіадискурсу. Спілкування швидко перейшло від обговорення академічних тем до обговорення актуальних потреб філології, присутності української мови та українського слова за кордоном. Доцент кафедри теорії та історії української і світової літератури Сергій Цікавий передав молдовським колегам подарунки від філологічного факультету – наукові збірники та монографії. Віталій Борецький, доцент кафедри журналістики, поет та редактор альманаху «Молодість», презентував колегам примірники літературного збірника та запросив не тільки до наукової, але й творчої співпраці.

За результатами візиту нашої делегації та зустрічі з ректором Бєльського державного університету імені Алеку Руссо, пані Наталією Гашіцой, було підписано угоду про співпрацю між Донецьким національним університетом імені Василя Стуса та Бєльським державним університетом імені Алеку Руссо.

Дякуємо нашим партнерам за теплий прийом та плідне спілкування!

Архіви

Приєднуйтеся до нас