Виберіть сторінку

Литовська делегація: перспективи освітньої та наукової співпраці

11-13 жовтня 2017 року до Донецького національного університету імені Василя Стуса завітала литовська делегація у складі декана природничого факультету Університету Вітовта Великого (м. Каунас) Саулюса Мічкевічуса та начальника відділу стратегічного планування, викладача Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс) Марюса Ланскоронкіса.

11 жовтня 2017 року ротягом зустрічі з ректором Романом Федоровичем Гринюком, проректором з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяною Леонтіївною Нагорняк, проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Тетяною Вікторівною Орєховою, в.о. декана біологічного факультету Юлією Юріївною Овчинниковою та представниками відділу міжнародних зв’язків були обговорені питання розширення співпраці між трьома університетами щодо програм подвійних дипломів у галузях біології, хімії, фізики, права та економіки, а також підвищення можливостей інтеграції наукового та інноваційного потенціалу університетів.

Лекцію на тему «Підвищення можливостей інтеграції наукового та інноваційного потенціалу університетів як центрів освіти, науки, культури та виховання молоді. Розвиток ефективних механізмів співпраці науки та бізнесу» студентам Стусівського університету прочитав Марюс Ланскоронкіс – начальник відділу стратегічного планування, викладач Університету Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс). Декан природничого факультету Університету Вітовта Великого (м. Каунас) Саулюс Мічкевічус провів лекцію – «Програми подвійних дипломів. Освітні послуги для підготовки висококваліфікованих спеціалістів та підтримка інноваційних процесів у Литві».

Також на біологічному факультеті Саулюс Міцкевічус зустрівся зі студентами 1 курсу та провів стратегічну сесію щодо програми навчання в рамках подвійних дипломів в Університеті Вітовта Великого та презентував освіту в Литві для всіх бажаючих. Саулюс також подарував у фонд читального залу бібліотеки університету литовські наукові журнали “Біологія” та “Енергетика” (номери за 2016-2017 рр., англійською мовою), які входять до наукометричних баз даних.

Спільно з в.о. декана фізико-технічного факультету Олегом Сергійовичем Тимчуком, деканом природничого факультету Університету Вітовта Великого Саулюсом Міцкевічусом та в.о. декана біологічного факультету Юлією Юріївною Овчинниковою обговорили перспективи подвійних дипломів з біофізики та екологічної експертизи.

В рамках зустрічі литовські партнери, біологічний факультет та ГС «Центр наукових інновацій та інвестицій при Донецькому національному університету» організували ряд стратегічних зустрічей і налагодили перспективну науково-дослідну співпрацю, зокрема з ТОВ «МедПоділля», ПАТ «Агрокомплекс Хмельник продукт», Вінницька обласна станція переливання крові, Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, тощо.

Дякуємо нашим партнерам за стратегічне партнерство та сподіваємося на подальшу плідну міжнародну співпрацю!

Архіви

Приєднуйтеся до нас