Виберіть сторінку

День донора на біологічному факультеті

13 жовтня 2017 року пройшов день донора на біологічному факультеті. Ідея акції виникла на одному із засідань активу студентів біологічного факультету. Колектив з великою відповідальністю підтримав таку ініціативу.

Ми щиро вдячні за участь в якості донорів наших студентів і всіх бажаючих у Дні донора, а саме: Роману Сімоняну, студенту 1 курсу, спеціальності «Біологія», Олександру Зикову, студенту 1 курсу, спеціальності «Біологія», Олегу Мельнику, студенту 1 курсу, спеціальності «Біологія», Ганні Грищенко, студентці 1 курсу, спеціальності «Біологія», Дар’ї Левицької, студентці 2 курсу, спеціальності «Екологія», Вадиму Томчуку, студенту 3 курсу, спеціальності «Біологія», Дар’ї Устинченко, студентці 3 курсу, спеціальності «Біологія», Дмитру Тищенко, студенту 3 курсу, спеціальності «Біологія», Денису Долгополову, студенту Вінницького національного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. Наші донора сдали кров у Вінницькому обласному центрі переливання кров.

Багато студентів, які не наважилися піти першого разу, вже чекають наступного дня донора, щоб внести свій вклад у розвиток такого роду благодійності. Першокурсник Олег Мельник ділиться з нами своїми враженнями: «Як тільки почув ідею донорства крові від нашого факультету, то відразу ж погодився. Хвилювання як такого не було, адже коли відчуваєш, що твоя кров може врятувати когось від смерті, то без будь-яких вагань погоджуєшся на такий крок. Як і очікувалось, все пройшло доволі швидко та, в принципі, безболісно. Я вважаю, головне те, що ми даємо комусь шанс на життя, при цьому особисто нічого не втрачаємо. Думаю варто продовжувати акції такого характеру і допомагати іншим, адже ми молода та здорова молодь».

Також в рамках дня донора відбулася зустріч головного лікаря центру переливання крові Оксани Банах, декана факультету природничих наук Університету Вітовта Великого, Литва Саулюса Міцкевічуса, в.о. декана біологічного факультету Юлії Овчинникової та голови ГС «Центр наукових інновацій та інвестицій при Донецькому національному університеті» Олексія Іващенко. В рамках зустрічі були обговорені основні напрямки співпраці та дорожня карта спільних ініціатив.

Ми ще неодноразово оголошуватимемо дні донорів, тому слідкуйте за новинами на сторінці факультету у фейсбуці, та отримайте звання донора разом з колективом біологів.

Архіви

Приєднуйтеся до нас