Виберіть сторінку

Школа юного дослідника: виділення ДНК із фруктів

Школа юного дослідника: виділення ДНК із фруктів

На Факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса відбулося чергове заняття для школярів Вінницького ліцею №30 імені Тараса Шевченка та Вінницького приватного православного навчально-виховного комплексу Святого Микола у Школі юного дослідника.

Спека та зайнятість не завадила співробітникам факультету зустрітися зі школярами молодших класів та «занурити» їх у цікавий світ біології.

Під керівництвом Олександри Володимирівни Машталер, в.о. завідувача кафедри ботаніки та екології, кандидата біологічних наук, доцента Галини Вікторівни Тарадіної, старшого викладача кафедри біофізики і фізіології, а також за допомогою Любові Олександрівни Мікуліч, старшого викладача кафедри ботаніки та екології, і Ірини Олександрівни Гордеєвої, асистента кафедри біофізичної хімії, фізики і педагогіки ми провели «на біс» напевно наше найпопулярніше заняття – виділення ДНК із фруктів, а потім побудова солодкої моделі ДНК!

До нас завітали школярі з КЗ «Вінницький ліцей №30 імені Тараса Шевченка» під керівництвом Світлани Ніколаєць  та вихованці літнього шкільного табору, учні НВК Святого Миколая.

Ми вдячні нашим маленьким гостям за цікавість до науки, за старанність у виконанні, можливо, ще складних завдань, та дуже радіємо нашим зустрічам! Через розуміння народжується цікавість та спостережливість, а також бажання приходити знову на наші заняття!

Тепер сміливо можемо сказати, що Школа юного дослідника розпочинає канікулярний період для підготовки до нового навчального року!

І ми чекаємо своїх учнів на наших заняттях у вересні. А поки бажаємо всім переможного мирного літа!

Далі буде!

Факультет хімії, біології і біотехнологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас