Виберіть сторінку

Семінар «45 хвилин НУШ» у ДонНУ імені Василя Стуса

Семінар «45 хвилин НУШ» у ДонНУ імені Василя Стуса

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 5 січня 2024 року проведено семінар «45 хвилин НУШ» для вчителів хімії міста Вінниці.

Спікерами семінару виступили директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вінницької міської ради» Альона Дідик та вчитель хімії КЗ «Вінницький ліцей №7 імені Олександра Сухомовського», випускник хімічного факультету нашого Університету Олександр Янкавець.

Відкрила захід Альона Дідик, привітавши педагогів із новим 2024 роком та побажавши їм міцного здоров’я, злагоди, добробуту, впевненості у завтрашньому дні та переможного року.

З вітальним словом до учасників семінару звернувся проректор з наукової та навчальної роботи ДонНУ імені Василя Стуса Сергій Радіо. Сергій Вікторович наголосив: «Радий усіх вітати у стінах нашого Університету, який вже 10-ий рік гостинно живе, працює, розвивається і навчає ваших випускників. На стінах нашого Університету ви бачите різні мурали, що створені й нашими студентами та випускниками ваших шкіл. Мурали «Благородні гази» і «Важкі метали (Heavy metals)» малювала  випускниця Вінницького ліцею №7 імені Олександра Сухомовського Юлія Олексій. Саме з цими муралами вона стала переможницею міжнародного конкурсу творчих робіт, присвяченого 150-річчю  відкриття Періодичного закону. У 2019 році Юлія Олексій була запрошена на нагородження на 47  конгрес IUPAC у Париж. Також вона мала честь узяти участь в урочистій вечері на запрошення Нобелівського лауреата з фізики та хімії Фрейзера Стоддарта. Це є свідченням того, що вам і нам є чим пишатися. Наші випускники, а ваші колишні учні, продовжують навчання в аспірантурі університетів  Франції. Ми будемо дуже раді бачити  випускників ваших шкіл у нашому Університеті, не тільки за ОП «Хімія», а й за іншими міждисциплінарними програмами, зокрема «Екохімбезпека», «Екологія. Відновлення екосистем», які ми відкривали в останні роки. Хочеться побажати вам плідної роботи, нових ідей, знань, компетентностей, які надалі дозволять вам реалізовувати на уроках усі ваші задуми, творчо підходити до викладацької роботи!»

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету хімії, біології і біотехнологій, доцент кафедри біофізичної хімії, фізики і педагогіки Юлія Лесишина підкреслила: «Ми раді вітати вас у стінах нашої великої хімічної лабораторії. Це не єдина наша лабораторія, де здійснюються експериментальні дослідження. Запрошуємо ваших випускників вступати до нашого Університету здобувати фах хіміка, біолога, еколога. До речі, навчання у нас проводиться в очному режимі, й дуже добре, що ми можемо працювати в лабораторіях. Також запрошуємо ваших учнів на заняття у Школі юного дослідника, що спрямовані  на здобуття нових знань та практичних навичок із природничих наук».

Директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вінницької міської ради» Альона Дідик ознайомила вчителів хімії зі специфікою Державного стандарту базової середньої освіти, який уже з 1 вересня 2024 року буде застосовуватися у 7 класах, основними компетентностями, які формує базова середня освіта, модельними навчальними програмами з хімії.

Учитель хімії КЗ «Вінницький ліцей №7 імені Олександра Сухомовського» Олександр Янкавець розповів про новації календарно-тематичного планування, портфоліо викладача, щоденник спостережень, дорожні карти та презентував кейс практичних завдань із хімії відповідно до НУШ.

Щиро дякуємо Альоні Дідик та Олександру Янкавцю за змістовний семінар та плідну співпрацю! Чекаємо на нові зустрічі!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас