Виберіть сторінку

Math@IT продовжує свою роботу

Math@IT продовжує свою роботу

Підвищення загального рівня математичної та інформаційної грамотності молоді Вінниччини – це та мета, задля реалізації якої на базі факультету математики та інформаційних технологій була створена Академія Math@IT.

Завдання факультету – залучення до математичних штудій всі версти школярства, починаючи, наскільки це можливо, з наймолодшого віку. Цьому був присвячений шкільний День науки, що відбувся на факультеті математики та інформаційних технологій минулого тижня.

Від факультету цю зустріч курував заступник декана з профорієнтаційної роботи та інформаційної діяльності Прігунов Олексій Володимирович, який плідно співпрацює з освітніми закладами регіону з метою залучення талановитої молоді до діяльності факультету.

Відкривши зустріч, декан факультету наголосив на актуальності математичного знання не лише для академічних дослідників, але, перш за все, для професіоналів у будь-яких галузях сучасної економіки. Артем Вікторович на конкретних прикладах пояснив, що блокчейн, майнінг чи криптовалюта – це не просто прибуткові тренди сьогодення: за кожним з цих понять стоїть складна, довершена математична концепція, без розуміння яких усі «блокчейни», «майнінги» та «криптовалюти» так і залишаються для нефахової людини лише модними словами з медіа.

Основна частина зустрічі була умовно поділена на дві частини між викладачами факультету Горбань Юлією Сергіївною та Вєтровим Олегом Станіславовичем. Кожен зі свого боку розповів про цікаві задачі академічної та прикладної математики, акцентувавши увагу на реальному застуванні математики у повсякденному житті.

Спираючись на виявлену школярами цікавість, було одноголосно вирішено продовжувати подібні зустрічі, поглиблюючи зв’язки між факультетом математики та школами Вінниці у рамках Академії Math@IT.

Архіви

Приєднуйтеся до нас