Виберіть сторінку

Реабілітаційний центр «Поділля» відкриває нові можливості для людей з інвалідністю!

Реабілітаційний центр «Поділля» відкриває нові можливості для  людей  з інвалідністю!

10 квітня 2018 року  студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса, спеціальності «Журналістика»,  були присутні на презентації  проекту  «Нові можливості працевлаштування для людей з інвалідністю».

Спікерами  заходу були заступниця Міністра соціальної політики України Олександра Чуркіна, координаторка  проектів з питань реформ в соціальному секторі  ПРООН Олена  Іванова, директор департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна та директор центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Поділля» Роман Штогрин.

Мета презентованого проекту полягає у тому, щоб збільшити кількість зайнятих людей з інвалідністю на відкритому ринку праці.

Присутні дізнались, що для реалізації проекту буде обрано 15 осіб з різними формами інвалідності, і соціальні працівники допомагатимуть на робочих місцях вивчати всю проблематику, яка виникатиме у них та в роботодавців в процесі роботи. Проектом передбачені, крім самого дослідження, розробка компетенцій для фахівців, що надаватимуть цю послугу, пропозиції щодо удосконалення нормативно-правової  бази, розробка тренінгових програм для потенційних роботодавців та юридичного і психологічного супроводу цих компаній.

Донецький національний університет імені Василя Стуса серед офіційних партнерів проекту, а студенти спеціальності «Журналістика» братимуть участь у реалізації та висвітленні цього унікального проекту. Матимуть нагоду спілкуватись та висвітлювати проблеми, з якими стикаються  люди з інвалідністю при працевлаштуванні, досліджувати разом із працівниками центру існуючі бар’єри  фахової зайнятості людей з інвалідністю. Ініціаторами такої співпраці стали завідувачка кафедри журналістики Олена Тараненко та старша викладачка Інна Єрмакова.

«Ми руйнуємо горизонт стереотипів, і реабілітаційний центр «Поділля» стане  прикладом для інших організацій в країні!» – наголосила  заступник Міністра соціальної політики України Олександра Чуркіна.

Текст: Ярослава Савчук, студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика»
Фото: Олександр Юдін

Архіви

Приєднуйтеся до нас