Виберіть сторінку

Засідання Ректорату ДонНУ імені Василя Стуса

Засідання Ректорату ДонНУ імені Василя Стуса

17 квітня 2018 року відбулося чергове засідання ректорату Донецького національного університету імені Василя Стуса. Ректор Стусівського університету Роман Гринюк привітав колег і поділився власними враженнями від Дня кар’єри Європейського Союзу, який саме тривав у стінах Університету впродовж всього дня.

Доповідаючи щодо питання про “Офіційні інформаційні ресурси Університету. Специфіку використання брендбуку”, директор Навчально-практичного інформаційно-комунікаційного центру Ірина Зайченко окреслила ключові напрями реалізації інформаційно-комунікаційної діяльності Стусівського університету, динаміку зміни  його публічного іміджу та зупинилася на необхідності розробки і введення в дію брендбуку ДонНУ імені Василя Стуса. Ірина Анатоліївна підкреслила, що влітку 2017 роки новинний сайт «Університетські вісті» отримав новий інтерфейс, зручну навігаційну систему, а також можливість відображати оновлення новин і дописів у соціальних мережах. Також доповідач подякувала найбільш активним дописувачам офіційного новинного сайту «Університетські вісті»: Фізико-технічному, Філологічному факультетам, Факультету математики та ІТ, Міжнародному відділу. Звернула також увагу на те, що у зв’язку з перейменуванням Університету було подано заявку на перереєстрацію газети “Університетські вісті”. Щодо динаміки зміни публічного образу вишу, було зроблено висновок про значне зростання громадянської та експертної складових у згадці Університету в інформаційному просторі;  збільшилася кількість публікацій про наш Університет в національних ЗМІ; ДонНУ імені Василя Стуса займає лідируючі позиції в медіаполі за рівнем інформаційної освітленості в порівнянні з ключовими конкурентами у Вінницькому регіоні. Насамкінець Ірина Зайченко запропонувалапочати обговорення та розробку брендбуку Університету задля формування інформаційної політики та ідентифікації вишу у медіапросторі.

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк підтримала основні тези виступу та зауважила, що публічний імідж Університету починається з кожного з викладачів і співробітників вишу. Тому в даному випадку, використовуючи правильну назву Універстету, емблеми і герб, корпоративні шаблони презентацій тощо, ми формуємо внутрішню культуру та інормаційне поле для ідентифікації Стусівського університету.

Вікторія Попова, директор Центру культурно-естетичного виховання та соціальних проектів, доповіла щодо основних проблем представництва ДонНУ імені Василя Стуса у громадських та культурних заходах Вінниччини. Вона наголосила на тому, що протягом навчального року студенти Стусівського університету взяли активну участь у більш ніж 30 заходах міського, обласного і всеукраїнського рівнів. За останні три роки в зовнішніх заходах національно-патріотичного спрямування взяли участь майже 600 студентів університету, екологічного – 460, культурного і мистецького – 1300 осіб. Вікторія Геннадіївна підкреслила, що наразі студенти ДонНУ імені Василя Стуса активно готуються до участі у фестивалі «Студентська весна», який приходитиме у День Європи у Вінниці 19 травня 2018 року. Також вона закцентувала увагу на тому, що студенти ДонНУ імені Василя Стуса дуже часто стають переможцями і лауреатами конкурсів і фестивалів всеукраїнського рівня. Та попри всі нагороди і активність нашх студентів, Вікторія Геннадїівна запропонувала напрацювати загальноуніверситетський підхід до участі в зовнішніх заходах, адже більшість із них проводиться під час навчальних занять.

Ректор Роман Гринюк наголосив на потребі підвищення мотивації студентів до участі у студентському самоврядуванні Університету, яке має стате партнером адміністрації вишу і використовувати всі ресурси і механізми для реалізації свого потенціалу, ідей та планів!

Архіви

Приєднуйтеся до нас