Виберіть сторінку

ТВОРЧИЙ КОНКУРС В УНІВЕРСИТЕТІ

ТВОРЧИЙ КОНКУРС В УНІВЕРСИТЕТІ

Уже дев’ять років поспіль в університеті проводиться мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, що збирає учасників з усіх факультетів. У ньому беруть участь творчо обдаровані студенти різних спеціальностей, які володіють художнім словом, демонструють високий рівень мовно-літературної підготовки.

У 2016 і 2017 роках студенти-філологи Євгенія Гасай та Ольга Григоренко вибороли перше місце у фінальному етапі Конкурсу, вони були відзначені дипломами І ступеня Міністерства освіти і науки України та стипендією Президента України, що надається на весь наступний навчальний рік.

Згідно з Положенням про Конкурс, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 571, всі загальноосвітні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади України беруть участь у творчих випробуваннях, що, проте, різняться рівнем складності. Найскладніші завдання розраховані на фахівців, тобто студентів-філологів, які мають виявити знання творчого доробку Тараса Шевченка, віх його біографії, особливостей рецепції його спадщини, художніх творів про Кобзаря. Для конкурсантів з технічних, природничих спеціальностей завдання набагато простіші, розраховані на реалізацію творчих здібностей.

Якщо ви володієте словом, умієте його застосовувати, станьте учасником конкурсу, продемонструйте свої творчі можливості! Перемогу здобувають не лише досвідчені конкурсанти, а й першокурсники. Головне – бажання перемогти!

Конкурс відбудеться 9 жовтня цього року в аудиторії 307. Чекаємо вас  о 15-й годині за адресою: вул. 600-річчя, 21.

Учасники конкурсу виконують завдання письмово упродовж 3 годин. Об’єктивність оцінювання результатів досягається шифруванням робіт конкурсантів, які будуть розшифровані лише після підрахунку набраних кожним із них балів і заповнення членами журі відомостей.

Перемагають творчі, обдаровані, здібні! А вони (і в цьому я впевнена) в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса є! Тож, зголошуйтеся до участі в конкурсі, відкривайте в собі енергію творення, жагу відчуття Слова! Беріть участь у Конкурсі й перемагайте! Творчої наснаги вам!

Голова журі конкурсу В.А. Просалова

Архіви

Приєднуйтеся до нас