Виберіть сторінку

День відкритих дверей

День відкритих дверей
Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса грандіозне святкове дійство – День відкритих дверей. Університетська родина з радістю зустрічає гостей, абітурієнтів та їхніх батьків, знайомить їх із освітніми перспективами та студентськими інтерактивами.

Ректор Роман Гринюк привітав учасників заходу та окреслив перспективи навчання у ДонНУ імені Василя Стуса. Також Роман Федорович підкреслив, що ця подія є знаковою для Стусівського університету: «Символічно, що сьогоднішній захід проходить 3 листопада, адже саме в цей день 2014 року ми розпочали навчальний процес на Подільській землі, у м. Вінниці».

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Тетяна Нагорняк презентувала факультети та Навчально-науковий інститут хімії Донецького національного університету імені Василя Стуса і наголосила: «Стусівський університет – це єдиний класичний університет на Подільській землі, який синтезує гуманітарні, природничі, технічні, економічні та правові напрями підготовки».

Також батьки мали нагоду дізнатися про особливості здачі ЗНО у 2019 році від директора Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти – Геннадія Кузьменка, який завітав на захід до Університету.

Студенти та батьки ділилися своїми мріями, переживаннями та очікуваннями:

«Я прийшла дізнатися інформацію щодо вступу в магістратуру на іноземну філологію і  педагогіку та управління освітою. Очікую, що отримаю від зустрічі відповіді на актуальні питання: чи потрібно  знову здавати ЗНО, скільки триватиме навчання, скільки воно коштує, чи є професори та академіки, яким чином проводяться конференції, де проживають викладачі  та студенти», – зазначає абітурієнтка Мирослава Сандрадська.

«Я дізналася про День відкритих дверей через соціальні мережі та офіційну сторінку Стусівського університету. Я прийшла, щоб дізнатися більше про заклад, в який я збираюся вступати. Мрію опанувати англійську та німецьку мови. Мені хотілося дізнатися детальніше про освітні програми, можливості та університетське життя», – стверджує Влада Пилипенко.

Мама Тетяна Василевська наголошує: «Я прийшла з донькою у Стусівський університет з метою вступу. Престижність університету для мене має велику роль. В нас є декілька варіантів факультетів: юридичний, економічний та факультет іноземних мов». Очікую перспектив та нових можливосте. Хотілося б, щоб після завершення навчання моя дитина влаштувалася на хорошу роботу».

«Я приїхала з села Медвеже Вушко Вінницького району. Планую вступати на факультет іноземних мов на перекладача. Хочу вивчати англійську і французьку мови. Мої друзі казали, що у Стусівському університеті дуже гарні викладачі. Я хочу отримати гарну освіту і можливості для реалізації своїх мрій за кордоном», – стверджує Наталія Полтавська.

Учениця 11-го класу ЗОШ № 35 Вінницької міської ради Каріна Скільська зауважує: «Я хочу вступити на економічний факультет, тому що він дає можливість працювати за кордоном. Я очікую від ДонНУ імені Василя Стуса якісного навчання та нових вражень».

У актовій залі Стусівського університету на абітурієнтів і гостей свята чекав справжній інтерактив. Студенти 8 факультетів та Навчально-наукового інституту хімії  презентували освітні програми та ділилися історіями про веселе студентське життя. Біологічний факультет дивував мадагаскарськими шиплячими і літаючими тарганами, равликами ахатинами та колекціями комах. Також абітурієнти та гості свята фотографувалися зі скелетом, вивчали макети людських органів та брали участь у різноманітних конкурсах і отримували призи. Юридичний факультет презентував криміналістичну лабораторію, де кожен охочий мій здати відбитки пальців. Філологічний факультет допоміг гостям поринути у середньовіччя, відчути себе справжнім культурологом та дослідником. Навчально-науковий інститут хімії презентував хімічне шоу: реакція сухого льоду із звичайною водою, забарвленою барвниками, звичайні реакції, зміни кольору за допомогою індикаторів та речовин та вогняне шоу. Студенти фізико-технічного факультету разом з гостями випробовували  свій винахід Leap Motion, який розпізнає рухи рук людини. Абітурієнтів також зацікавив  серво-маніпулятор, який працює на радіомодулі та робот з відеокамерою. Інші факультети дивували гостей захоплюючими конкурсами та вікторинами, розіграшами та змаганнями.

Гості свята з радістю ділилися своїми враженнями:

Лєра Боднарчук зазначає: «Мені найбільше сподобався біологічний факультет. Мене переповнюють позитивні враження. Тримати тарганів на долоні – просто клас!».

Ганна Гердель зауважує: «Мені дуже сподобався Стусівський університет, Мене приємно вразили різні завдання, досліди, цікава розважальна програма. Я планую вступати до ДонНУ імені Василя Стуса на міжнародні відносини або ж на туристичний бізнес».

Позитивні емоції переповнюють як гостей, так і представників Стусівського університету, адже такі зустрічі дуже важливі для профорієнтації школярів. Усі можливості, перспективи та якісний освітній процес Донецький національний університет імені Василя Стуса пропонує абітурієнтам вже сьогодні. Безумовно, важливим є вибір фаху, який допоможе реалізувати потенціал дитини, але ще важливішим є вибір тих, хто навчатиме, спрямовуватиме та допомагатиме стати справжнім професіоналом своєї справи.

Архіви

Приєднуйтеся до нас