Виберіть сторінку

Стипендія та можливості для студентів від фонду Віктора Пінчука

Стипендія та можливості для студентів від фонду Віктора Пінчука

1 листопада в Стусівському університеті відбувалася презентація стипендіальної програми «Завтра ua». Про те, як отримати стипендію від фонду Віктора Пінчука, переваги програми та етапи відбору розповіла студентам в. о. декану біологічного факультету, стипендіатка «Завтра.ua» Юлія Овчинникова.

«Я стала стипендіатом першої програми «Завтра.ua», заснованої Фондом Віктора Пінчука у 2006 році. Тоді сто найкращих стипендіатів мали можливість опинитися в ангарі найбільшого літака в Україні  «Мрія». Коли ми виходили з цього ангару літака, відчувався своєрідний початок нашої «мрії» – навчатись «літати», розвиватися і думати про завтра вже сьогодні», – згадує Юлія Овчинникова.

За її словами, програма об’єднує молодих лідерів, а її головна мета – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни, агентів змін.

Крім того, найталановитішим студентам України програма «Завтра.ua» надає фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проектів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Стипендіатів програми відбирають щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі запрошуються всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми.

Цікавим є те, що Стусівський університет був одним із перших партнерів програми «Завтра ua». Вперше в Україні третій етап конкурсу відбувся саме в Донецьку, на території Донецького національного університету. А згодом, у 2010 році, там створили перший координаційний центр стипендіатів.

В. о. декана біологічного факультету підкреслює, що увійти в сотню найкращий не просто. Всім учасникам  доведеться пройти багатоетапний відбір, головними критеріями якого є високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності, бажання зробити свій внесок у процес перетворення країни.

«Щоб стати учасником програми, необхідно до 30 листопада зареєструватися на сайті Завтра.ua та завантажити необхідний пакет документів. Далі журі ознайомлюються з надісланими листами та рекомендаціями, оцінюють наукову роботу. Після кожного етапу ви отримуєте певну кількість балів, що і визначає ваше місце в рейтингу. Рейтингові списки постійно оновлюються і є відкритими для загалу. Важливо, що на початку відбору на сайті виставляються «позорні списки» тих учасників у яких виявили плагіат або порушення правил оформлення. Тому будьте відповідальними та дотримуйтеся кодексу доброчесності!»

Стипендіат «Завтра ua» цього року від Стусівського університету, студент магістратури Олексій Андрєєв переконаний в тому, що місце серед найкращих студентів можна отримати лише завдяки роботі в команді.

«Що необхідно, що стати стипендіатом? Потрібне бажання, віра в себе та команда. Одному дуже складно підготовити всі необхідні документи – вам допомагають науковий керівник, куратори або керівники громадських організацій, колеги. Тому саме командна робота відіграє вирішальну роль», – розповідає хлопець.

Серед переваг, що отримують стипендіати програми – щомісячна стипендія, участь у численних тренінгах, літніх таборах, зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії та у публічних лекціях Фонду Віктора Пінчука з провідними політиками, вченими та експертами.

За детальною інформацією щодо участі у програмі та оформленні документів звертайтеся до завідувача навчальної лабораторії «Молодіжна наукова майстерня» Віктора Сіпєєва.

Архіви

Приєднуйтеся до нас