Виберіть сторінку

Засідання Вченої ради ДонНУ імені Василя Стуса

Засідання Вченої ради ДонНУ імені Василя Стуса

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 2 лютого відбулося засідання Вченої ради Університету. Відкрив його ректор ДонНУ імені Василя Стуса Ілля Васильович Хаджинов.

Члени Вченої ради Університету розглянули подання щодо присвоєння вченого звання доцента по кафедрі прикладної математики та кібербезпеки кандидату технічних наук Дмитру Чернову, заслухали перспективні плани розвитку кафедр кандидатів на заміщення вакантних посад завідувачів кафедр:

– доктора юридичних наук, доцента Юрія Гоцуляка на заміщення вакантної посади завідувача кафедри теорії, історії держави і права та філософії права юридичного факультету;

– кандидата юридичних наук, доцента Ольгу Турченко на заміщення вакантної посади завідувача кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права юридичного факультету;

– кандидата юридичних наук, доцента Еллу Писарєву на заміщення вакантної посади завідувача кафедри цивільного права і процесу юридичного факультету;

– кандидата економічних наук, доцента Людмилу Юрчишену на заміщення вакантної посади завідувача кафедри фінансів і банківської справи економічного факультету.

В.о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світлана Жильцова доповіла про міжнародну академічну мобільність та підготовку іноземних здобувачів в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса.

Ілля Хаджинов проінформував щодо зарахування інформальної освіти як підвищення кваліфікації трьом науково-педагогічним працівникам Університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи, молодіжної політики та розвитку Максим Прихненко запропонував затвердити добову торговельну націнку для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Проректор з наукової та навчальної роботи Сергій Радіо проінформував щодо  змін у складі редакційної колегії «Вісника Донецького національного університету імені Василя Стуса. Серія: Психологічні науки» та утворення наукових журналів «Public networks and communications», «Донецький історичний часопис», затвердження положень про редакційні колегії цих наукових журналів та складу редакційних колегій.

Світлана Жильцова проінформувала про призначення структурного підрозділу та рецензентів для проведення експертизи дисертації на здобуття наукового ступеня доктора наук у галузі знань 03 «Гуманітарні науки» зі спеціальності 035 «Філологія» й утворення разових спеціалізованих рад для проведень захисту дисертацій.

Члени Вченої ради Університету рекомендували до друку науковий журнал категорії Б «Політичне життя» №1 за 2024 рік та науковий журнал «Вісник Донецького національного університету імені Василя Стуса. Серія Психологічні науки», Том 2 (3), 2023.

Ілля Хаджинов подякував усім за натхненну працю на благо Університету та побажав продуктивного завершення робочого тижня, мирного неба та перемоги.

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас