Виберіть сторінку

ДЕБЮТ ПЕРШОКУРСНИКА 2023

ДЕБЮТ ПЕРШОКУРСНИКА 2023
31 січня 2023 року в актовому залі головного корпусу Донецького національного університету імені Василя Стуса відбувся гала-концерт студентського фестивалю «Дебют першокурсника» 2023 року. На жаль, через спалах гепатиту А в регіоні, захід довелося перенести на кінець січня 2024 року. Та все ж одна з найяскравіших подій року відбулася.

Дебютантів прийшли підтримати ректор ДонНУ імені Василя Стуса Ілля Хаджинов, проректори, декани, заступники деканів, викладачі та студенти.

Захід був благодійним, адже проводився збір коштів для випускниці нашого Університету, командира екіпажу Медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Trauma Team/21 Людмили Литвиненко. Вона разом зі своєю командою збирає кошти на кейсевак для порятунку поранених захисників із червоної зони.

Темою фестивалю були історичні епохи. Упродовж 29-30 січня 2024 року свої виступи представили команди:

– економічного факультету (Марко Поло. Людина, яка відкрила новий світ);

– факультету хімії, біології та біотехнологій (Майбутнє);

– факультету історії і міжнародних відносин (Середньовіччя. Нова Земля);

– факультету філології, психології та іноземних мов (Античність. Афродіта);

– факультету інформаційних і прикладних технологій (Доісторична епоха. Історія одного каменю);

– юридичного факультету (Просвітництво. Її голос буде почутий…)

Першокурсники факультету філології, психології та іноземних мов розповіли про яскраве життя богів Олімпу, їхні пригоди. У центрі уваги була богиня Афродіта з її контроверсійною красою. Так, декорації, сценарій, ролі, гумор, детективна частина – все було справді чудово. Усе було поєднано влучно та органічно, між античністю і сучасною добою.

В організації виступу допомагали керівники департаментів із культурно-масової роботи та з інформації та комунікації, Ірина Мельник та Уляна Деденщук.

31 січня відбувся гала-концерт, під час якого проведено нагородження і представлення найкращих номерів від факультетів.

Команда факультету філології, психології та іноземних мов перемогла в номінаціях соло-вокал і масовий вокал. Також керівниця департаменту з

культурно-масової роботи Ірина Мельник отримала подяку від ректора за організацію виступу.

Спеціальну відзнаку ректора ДонНУ імені Василя Стуса «Приз ректорських симпатій» отримав факультет хімії, біології і біотехнологій.

Кубок Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса отримав економічний факультет.

Гран-прі фестивалю «Дебют першокурсника» виборов юридичний факультет.

Усі команди отримали цінні призи від спонсорів фестивалю.

Насамперед ми перемогли самі для себе. Ми – переможці, про що свідчить і подяка ректора, і нагороди в номінаціях, і згадки факультету в соціальних мережах. Атмосферності фестивалю додавали щирі посмішки учасників та глядачів.

Юрій Прокопенко, здобувач 3 курсу ОП «Українська мова та література», голова Студентської ради факультету філології, психології та іноземних мов

Архіви

Приєднуйтеся до нас