Виберіть сторінку

Тиждень туристичного бізнесу на економічному факультеті

Туризм сьогодні має всі ознаки глобального феномену. Це явище стосується практично усіх регіонів світу та суттєво впливає на розвиток світової економіки. Для індустрії туризму характерні найвищі та найстабільніші темпи розвитку протягом тривалого періоду часу. За даними WTTC, за обсягами виробництва туристична галузь посідає третє місце в світі, випереджаючи автомобільну та хімічну промисловості. Внесок туризму в створення світового ВВП перевищує 3%.

Але колосальним є не тільки економічне значення туризму. За словами Філіпа Кука, «економічна вигода, яку несе туристичний бізнес (якою б відчутною та значною вона б не була), є далеко не головною причиною, яка змушує ту чи іншу країну заохочувати туризм… Громадянин отримує шанс розширити світогляд, усвідомити власну національну самобутність, відчути причетність до свого культурного середовища – ось основні мотиви стимулювання розвитку внутрішнього та міжнародного туризму».

У жодній галузі немає такої кількості працівників, які безпосередньо контактують з покупцями їх продукції, як у туризмі. Одночасно туризм є однією з найбільш працезатратних галузей виробництва. Середній показник зайнятості в туризмі становить 3 працівники на 10 туристів.

Упродовж тривалого часу вищі та середні навчальні заклади України не готували спеціалістів для туристичної галузі. Тому фундаментальна туристична освіта в Україні – відносно нова сфера освіти.

У відповідь на виклики часу на кафедрі підприємництва, корпоративної та просторової економіки Донецького національного університету імені Василя Стуса створено освітню програму «Туристичний бізнес». І цьогоріч студенти, які навчаються за цією освітньою програмою, разом з викладачами до Міжнародного дня туризму підготували цілий Тиждень туристичного бізнесу.

У програмі візити на підприємства індустрії гостинності Вінничини,  де студенти мають змогу побачити зсередини як організований той самий туристичний бізнес, спеціалістами в якому вони стануть у майбутньому, екскурсія вінницькими атракціями, робота фотозони із згадками про літо, море і подорожі, анімаційні заходи, організовані самими студентами.

Архіви

Приєднуйтеся до нас