Виберіть сторінку

Засідання ректорату

Засідання ректорату

15 травня у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання ректорату.

Відкрив засідання ректор Університету професор Роман Гринюк.

Голова Комісії з питань академічної доброчесності та корпоративної етики доктор філологічних наук, професор Анатолій Загнітко доповів про діяльність Комісії впродовж року. Члени Комісії також взяли участь у засіданні і мали можливість відповісти на питання членів ректорату.

Анатолій Панасович закцентував увагу на тому, що Кодекс академічної доброчесності та корпоративної етики не містить норм регламентації академічної відповідальності, порядку та умов притягнення до неї. Також професор А.П. Загнітко розповів про напрацьовану Комісією політику та місію академічної доброчесності та корпоративної етики. Він запропонував перевести інституційний репозиторій ДонНУ імені Василя Стуса у формат відкритого доступу і наповнити його за рахунок фонду бібліотеки Університету, докторських, кандидатських дисертацій, магістерських робіт студентів. Обговорюючи це питання, члени засідання констатували, що Комісія працює тільки перший рік, тому отримані нею результати і напрацювання є дуже позитивними і доцільними в контексті Стратегії розвитку Університету – 2025.

Питання порядку денного щодо підготовки до Дня науки та Дня Університету доповіли проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій професор Тетяна Нагорняк, проректор з наукової роботи професор Ілля Хаджинов. Також доповідачами виступили директор центру культурно-естетичного розвитку та соціальних проектів Вікторія Попова та Голова Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса Олександр Гуцол. Тетяна Леонтіївна окреслила програму насиченого університетського тижня, що почнеться 22 травня зі студентської вечірки StudAwards, а також розповіла щодо програми заходів у святкову п’ятницю 25 травня – День Університету. Ілля Васильович звернувся до присутніх з планом проведення традиційного Дня науки 23 травня 2018 р. Також було анонсовано презентацію ще однієї книги авторства викладачів нашого університету «З когорти великих: Василь Стус в історії університету», що відбудеться 24 травня 2018 р.

Завершуючи Ювілейний рік Університету, продовжуємо разом вшановувати Ім’я , що зобов’язує!

Архіви

Приєднуйтеся до нас