Виберіть сторінку

Перші українські змагання з міжнародних відносин «ДЖАЗ»

Перші українські змагання з міжнародних відносин «ДЖАЗ»
Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при МЗС за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта / FES-Ukraine провела 4-6 березня 2019 року перші українські змагання з міжнародних відносин «ДЖАЗ».

Команда Донецького національного університету імені Василя Стуса в особах студентів 4 курсу спеціальності міжнародні відносини Булеги Кристини, Воронецького Олександра, Григор’євої Олександри та 3 курсу Жгут Анастасії змагалася 3 дні з іншими п’ятьма відібраними університетами.

Нашими опонентами були Київський національний університет імені Тараса Шевченка,ЛНУ ім. Івана Франка, Національний університет “Києво-Могилянська академія”, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова та Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Упродовж трьох днів студентські команди змагалися в різних форматах: турнірі, дебатах та ситуаційній грі. Першого дня змагань кожна з команд доповідала на одну із тем щодо актуальних питань міжнародного життя. Методом жеребкування команді ДонНУ імені В. Стуса дісталася тема “На захисті демократії”. Мистецтво дебатувати нашу команду чекало вже другого дня змагань. Підкорено питання місця моралі у сучасних міжнародних відносинах та США як єдиної наддержави. І наостанок – симуляційна гра! У ролях Генеральний секретар ООН, Велика Британія, Перу та видання новин “Інтерфакс” – кожен з команди зайняв свою нішу.

Окрім безпосередньо змагань, організатори підготували для учасників тренінги та воркшопи з критичного мислення, перекладу у дипломатії та роботою із data.

За допомогою спільних зусиль, сумлінної підготовки, підтримки наставника команди Богінської Ірини Валентинівни та усіх викладачів і студентів кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики команда ДонНУ імені В. Стуса посіла третю сходинку у перших всеукраїнських змаганнях з міжнародних відносин «ДЖАЗ». Хороший старт для наступних учасників!

Архіви

Приєднуйтеся до нас