Виберіть сторінку

Шевченківські дні на філологічному факультеті

Шевченківські дні на філологічному факультеті
11 березня 2019 року студенти філологічного факультету відзначали 205 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Захід відбувся у читальному залі №2 Наукової бібліотеки ДонНУ імені Василя Стуса.

Шевченкове слово об’єднало усіх присутніх. Разом із авторами сценарію, студентами ІІ курсу спеціальності «Українська мова та література» Білоус О., Березнюк І. та Слюсар Я. поринули у ті часи, коли митець жив, страждав і творив. Варто відзначити, що нікого не лишила байдужим гра акторів. До аматорської трупи увійшли студенти спеціальності «Журналістика»: Волос Олег, Лунін Максим, Кузик Віталій, Трофименко Олексій, Попович Вячеслав. Спробували себе у акторському мистецтві студенти спеціальності «Українська мова та література»: Пастух Іван, Сельвестер Любомир, Гурбанова Крістіна, Каліч Дар’я, Кузьменко Анастасія, Халаїм Ілона, Димчук Тетяна, Коханчук Аліна, Бородіна Владислава., Грепечук Ірина, Черноус Єлизавета, Громова Дар’я, Накорнєєва Наталія, Черняк Олена та студентка спеціальності «Мова і література (російська, переклад включно)» Рибак Юлія.

Окрасою творчого вечора став музичний номер, який підготувала студентка спеціальності «Прикладна лінгвістика» Степова Олена.

У читальному залі прозвучали і вірші Тараса Шевченка у виконанні студентів спеціальностей «Культурологія», «Прикладна лінгвістика» та «Українська мова та література. Шевченківське слово лунало у виконанні Скалацької Катерини, Регульської Віталіни, Філімончук Ірини та Віннічук Єлизавети.

Зі словами подяки до студентів звернулася завідувач кафедри теорії та історії української і світової літератури професор Просалова В. А.

Шевченківське слово і через два століття не втратило своєї величі та актуальності в житті народу. Добре, що воно надихає на творчість нові покоління читачів, а тим паче студентів. Вони не просто прослухали курс української літератури, а зуміли відчути тріумф творчості та трагізм долі видатного генія Тараса Шевченка.

Архіви

Приєднуйтеся до нас