Виберіть сторінку

Міжнародний день філософії у Стусівському університеті

Міжнародний день філософії у Стусівському університеті

З нагоди Міжнародного дня філософії Кафедра філософії Донецького національного університету імені Василя Стуса провела Ректорську олімпіаду з філософії для аспірантів 1 курсу. У ній взяли участь 20 аспірантів різних спеціальностей. Олімпіада передбачала виконання тестів та написання есе. Переможцями олімпіади стали:

І місце – Інна Миколаївна Грисько

ІІ місце – Яна Юріївна Котець

ІІІ місце – Михайло Володимирович Дубель

Ще одним заходом приуреченим до Міжнародного дня філософії став круглий стіл «Метафізика сьогодення».

Привітали учасників круглого столу проректор з наукової роботи ДонНУ імені Василя Стуса Ілля Хаджинов та доктор філософських наук, професор кафедри філософії Володимир Попов.
У цьому круглому столі «Метафізика сьогодення» взяли участь вінницькі науковці, філософи Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова та Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії та суспільних наук Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова Святослав Черкасов виступив з доповіддю «Аристотель та аналітична філософська традиція». Про кризу універсального розуму як виклик соціальній структурі модерну доповів доктор філософських наук, професор, кафедри філософії ДонНУ імені Василя Стуса Олександр Білокобильський. Кандидат філософських наук, доцент, докторант кафедри філософії Донецького національного університету імені Василя Стуса Марина Колінько презентувала «Стратегію «повернення додому» і зворотний культурний шок». Про сучасне рідновірство та неоязичництво в Україні розповів кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та суспільних наук Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова Тарас Беднарчик. Старший викладач кафедри філософії та суспільних наук Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова Дар’я Політанська виступила з доповіддю «Класичне тлумачення метафізики та нове життя терміну в інформаційному просторі».

Науковці жваво дискутували та обговорювали проблеми сучасної філософії, презентували свої інноваційні погляди та ґрунтовні наукові дослідження.

Тож вітаємо усіх філософів і мудреців з Міжнародним днем філософії, бажаємо, щоб Ваші міркування і гіпотези стали істиною.

Архіви

Приєднуйтеся до нас