Виберіть сторінку

Юні політологи відвідали Верховну Раду України

Юні політологи відвідали Верховну Раду України

Студенти Стусівського університету, зокрема першокурсники історичного факультету, котрі навчаються на спеціальності «Політологія» відвідали Верховну Раду України.

Мабуть, усі українці знають, як виглядає будівля Верховної Ради України. Проте далеко не всім доводилось бувати усередині, звісно політологам було надзвичайно цікаво потрапити всередину однієї з найвідоміших будівель Києва та України та закріпили свої знання політичної системи та діяльності органів державної влади нашої держави.

Під час ознайомчого візиту студенти мали можливість на власні очі побачити, де і як працюють депутати, дізнатися все про внутрішнє життя парламенту, побувати в кулуарах ВРУ, де під час перерв депутати погоджують свої рішення між собою та дають інтерв’ю.

Цікавою була розповідь про історію проектування та будівництва будинку Парламенту України, синьо-жовтий прапор, який був внесений депутатами до сесійної зали Верховної Ради.

Велику зацікавленість викликала картина О.Кулакова “Державотворення”, на якій зображені депутати Верховної Ради України, історичні особи, які брали участь у державотворенні на різних етапах боротьби за незалежність України та державний символ – великий прапор у центрі картини.

Юним політологам особливо сподобалася частина візиту, яка проходила на балконі сесійної зали, адже саме звідти видно робочі місця нардепів.

Освітній візит до Верховної Ради України залишив спогади не тільки на численних фотокартках, а й у серцях. Можливо, через кільканадцять років сьогоднішні студенти стануть представниками Парламенту – єдиного законодавчого органу України – держави, яку знають і поважають у всьому світі.

Архіви

Приєднуйтеся до нас