Виберіть сторінку

Урочисте закриття освітнього проекту «Медіа-школа «VIN-MEDIA»

Урочисте закриття освітнього проекту «Медіа-школа «VIN-MEDIA»

Сьогодні у Донецькому національну університеті імені Василя Стуса відбулося  урочисте закриття унікального освітнього проекту «Медіа-школа «VIN-MEDIA», реалізованого у партнерстві з ГО «Інформаційно-просвітницький центр «ВІСЬ» за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.

На свято завітали директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  Світлана Василюк, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, журналіст, тренер проекту, кореспондент Щоденної всеукраїнської газети «День» у Вінницькій області, член НСЖУ Олеся Шуткевич.

Розпочалося дійство з презентації та публічного захисту унікальних медіа-продуктів команд редакторів Вінниччини на чолі з менторами: завідувачем кафедри журналістики Оленою Тараненко, старшим викладачем кафедри журналістики Оленою Самойленко, директором Освітньо-практичного центру інноватики та стратегічного розвитку Юлією Пачос.

Головні редактори районних газет Вінниччини презентували ексклюзивні газети «DONУнівер», «Вінниччина: вздовж і впоперек», «Оптимісто» з креативним дизайном, оригінальної версткою та захоплюючими публікаціями. Медійники Вінницької області розповідали про незабутні зустрічі на медіа-школі, отримані знання, ділилися життєвими історіями та нарисами про мальовничі куточки Поділля.

Журі визначило переможців та вручило пам’ятні подарунки – сувенірну продукцію Стусівського університету:

І місце – газета «DONУнівер»;

ІІ місце – газета «Вінниччина: вздовж і впоперек»;

ІІІ місце – газета «Оптимісто».

Друга частина заходу передбачала урочисте вручення сертифікатів учасникам та тренерам медіа-школи «VIN-MEDIA».

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій, доктор політичних наук, професор кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Нагорняк подякувала випускникам медіа-школи, тренерам та партнерам та наголосила: «Учасники цієї школи, це люди, які будуть місточки між свідомістю громади і тією реальністю, яку ви, медійники, відчуваєте набагато гостріше, ніж інші люди. Я переконана, що журналістами стають люди з особливою емпатією. Хочу подякувати нашим партнерам за підтримку та допомогу в реалізації освітніх проектів. Саме такими кроками, такими проектами Стусівський університет віддячує гостинній Вінниці за те, що вона нас прийняла. Окремо хочу подякувати команді тренерів і менторів, які народили цю ідею задовго до офіційного відкриття. Висловлюю також слова подяки учасникам медіа-школи, людям, які знаходили час, відвідували усі знання, долали кілометри для того, щоб навчатися, удосконалювати свої знання. Ми вчимося у вас, тому що ви практики, ви чомусь корисному навчаєтеся в нас. Я вірю, що результатами нашого проекту буде наша єдина інформаційна політика з метою корегування образу Вінницької області в зовнішньому і внутрішньому медіа-середовищі. У ваших руках канали, щоб зробити Вінниччину кращою».

Олександр Крученюк приєднався до вітань і підкреслив: «Надзвичайно багато проектів ми реалізуємо з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса. Багато чому ми, представники Вінницької обласної державної адміністрації, вчимося у вас. Переконаний, бмін досвідом – це найголовніше в житті.  Не є винятком і проект «Медіа-школа «VINMEDIA». Нам спільно з Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю прийшла ідея створити програму для того, щоб громадські організації могли вигравати проекти і реалізовувати мрії в життя».

Співкерівник програми, тренер завідувач кафедри журналісти Олена Тараненко звернулася до учасників медіа-школи: «Ми готуємо журналістську зміну, людей, яким працювати в сучасних умовах, тому ми потребували вашого досвіду і обміну інформацією. Нам дуже хотілося вам допомогти і, думаю, нам це вдалося. Медіа-школа стала ще одним кроком щодо розбудови креативної команди медійників Вінниччини. Ми пропонували вам тренінгову школу, яка навчила долати проблеми регіональної журналістики».

Загалом атмосфера заходу була не лише урочистою, а й дуже теплою та дружньою, учасники дякували за можливість попрацювати під керівництвом професіоналів, згадували цікаві історії та радо робили світлини на згадку про медіа-школу «VIN-MEDIA».

Архіви

Приєднуйтеся до нас