Виберіть сторінку

Стусівський університет та Департамент кіберполіції підписали договір про співпрацю

Стусівський університет та Департамент кіберполіції підписали договір про співпрацю

Стусівський університет та Департамент кіберполіції підписали договір про співпрацю

Протягом останнього часу в Україні простежуються тенденції щодо зростання злочинності з використанням суперсучасних комп’ютерних технологій. Умовами цього є ускладнення технічних систем глобального зв’язку, стрімке розширення електронного бізнесу, спрощення, і як наслідок надшвидке поширення доступу до використання інформаційних ресурсів широким колом непідготовлених користувачів. Особливого розповсюдження така злочинність набула у зв’язку з приєднанням Українських мереж телекомунікацій до міжнародних, а також неспроможність вітчизняних роботодавців оплачувати послуги амбіційних українських фахівців у сфері комп’ютерних технологій. За останнє десятиліття сформувався окремий прошарок технічно грамотних злочинців, які наразі безперешкодно за допомогою сучасних технологій, мають змогу вчиняти кіберзлочини, незважаючи на відстань до об’єкту посягань. В зв’язку із цим, з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері кібербезпеки, а саме попередження, виявлення та припинення кримінальних правопорушень було створено Департамент кіберполіції Національної поліції України.

За ініціативи фізико-технічного факультету, Донецький національний університет імені Василя Стуса та Департамент кіберполіції Національної поліції України підписали договір про співробітництво. Першим етапом цієї співпраці стане проходження практики кращими студентами спеціальності «Кібербезпека» фізико-технічного факультету в Департаменті кіберполіції. Це дасть можливість удосконалити практичну підготовку студентів, адаптувати їх до першого робочого місця, розширити можливості для проведення наукових досліджень.

Стусівський університет є надійним та соціально відповідальним партнером для громадських і владних інститутів, міжнародної та вітчизняної бізнес-спільноти. Зокрема, станом на грудень 2018 року Університетом було укладено 195 договорів про співробітництво, з них 103 передбачають співпрацю в розрізі практичної підготовки, стажування та працевлаштування здобувачів вищої освіти. Нещодавно відбулося підписання договорів з провідними регіональними компаніями ТОВ «Сперко Україна», ДП «Електричні системи», ТОВ «Грін Кул», Вінницьким науково-дослідним експертно-криміналістичним центром, ТОВ «Автомир-Вінниця» тощо.

Архіви

Приєднуйтеся до нас