Виберіть сторінку

ВІД СТУДЕНТСЬКОГО КОНКУРСУ ДО КАР’ЄРИ АУДИТОРА – ВЧІТЬСЯ ТА ПЕРЕМАГАЙТЕ!

ВІД СТУДЕНТСЬКОГО КОНКУРСУ ДО КАР’ЄРИ АУДИТОРА – ВЧІТЬСЯ ТА ПЕРЕМАГАЙТЕ!

ВІТЕР ЗМІН У ВІТЧИЗНЯНІЙ ОСВІТІ – ВІД СТУДЕНТА ДО ПРОФЕСІОНАЛА
(ПОШУК КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОГО СТУДЕНСТВА)

Маємо привід пишатися талановитими студентами спеціальності «Облік і оподаткування» економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса, які стали переможцями Регіонального конкурсу «Професія аудитор: сучасний стан, розвиток та перспективи очима молоді».

Конкурс проводився за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації.

Організаторами Конкурсу виступили аудиторські фірми «Надійність» та «Аудит і право», Громадська організація «Вінницький клуб ділових людей», ПВНЗ «Міжнародна академія сертифікації бухгалтерів і аудиторів» та Всеукраїнська громадська спілка «Палата аудиторів і бухгалтерів України».

У конкурсі прийняли участь майже 100 студентів. Вражають результати всіх турів конкурсу – з 30 кращих учасників ІІ туру 17 місць посіли наші студенти, до фінального ІІІ туру було відібрано 13, із них 8 учасників – це студенти-обліковці ДонНУ імені Василя Стуса!

Програма конкурсу передбачала виконання наукових робіт з сучасних проблем аудиту:

  • Перспективи розвитку аудиту в контексті вимог ЄС;
  • Організація та методика аудиту (за об’єктами);
  • Якість аудиторських послуг як запорука довіри користувачів фінансової звітності;
  • Освіта та постійний професійний розвиток аудиторів.

Науковими роботами студентів-учасників конкурсу керували досвідчені викладачі кафедри обліку, аналізу і аудиту ДонНУ імені Василя Стуса, яку очолює заслужений економіст України, доктор економічних наук, професор Іонін Євген Євгенович.

Разом зі своїми керівниками до ІІІ-го туру пройшли наступні студенти:

  • Курдибаха Катерина (наук. керівник – к.е.н., доцент Дутова Н.В.);
  • Лесік Єлизавета (наук. керівник – к.е.н., доцент Томчук В.В.);
  • Меджоріна Вікторія (наук. керівник – к.е.н., доцент Дутова Н.В.);
  • Мошура Людмила (наук. керівник – к.е.н., доцент Гевлич Л.Л.);
  • Олійник Олена (наук. керівник – к.е.н., доцент Разборська О.О.);
  • Пудкалюк Христина (наук. керівник – к.е.н., доцент Разборська О.О.);
  • Серженік Ярослава (наук. керівник – к.е.н., доцент Гевлич Л.Л.).

Кожен фіналіст захищав свою роботу перед членами журі, до складу якого увійшли директор АФ «Надійність» – Манько Надія; директор КК «Аудит і право» – Чопляк Євгенія, Віце-президент ПАБУ Харламова Олена, президент ТД «Аншар» Романюк Сергій, завідувач сектору внутрішнього аудиту апарату облдержадміністрації у Вінницькій області – Мельник Ольга, директор ТМ «Україночка» – Вихристюк Олена.

Під час виступів учасники-фіналісти зуміли показати високий рівень професійної підготовки, володіння практичним матеріалом, здатність витримувати натиск та доводити свою позицію у науково-практичних дискусіях.

Відповідно маємо чудовий результат!

Вітаємо переможців:

  • 1 місце – Мошура Людмила;
  • 2 місце – Пудкалюк Христина;
  • 3 місце – Лесік Єлизавета і Серженік Ярослава.

Враховуючи високий рівень професійної підготовки, наших переможців конкурсу було запрошено для проходження стажування та їх подальшого працевлаштування:

  • Лесік Єлизавету у ТМ «Україночка»;
  • Мошура Людмилу у ТД «Аншар»;
  • Пудкалюк Христину та Меджоріну Вікторію у АФ «Надійність»;
  • Олійник Олену у ПП «Регіони ОЙЛ».

Всі фіналісти ІІІ-го туру були нагороджені відзнакою Вінницької обласної державної адміністрації. Нагородження провів перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко.

Студенти-фіналісти отримали запрошення особисто від Віце-президента Палати Аудиторів і Бухгалтерів України Харламової Олени долучитися до її асоційованих членів.

Також фіналісти були нагороджені подарунками від туристичної агенції «Датур» та студіо «Крутікова» – Мошура Людмила, Меджоріна Вікторія.

Цей конкурс відбувся за фінансової підтримки «Вінницького клубу ділових людей».

Для сприяння професійній орієнтації студентів та створення умов для прискорення їхньої адаптації на практиці президент ТД «Аншар» Романюк Сергій запропонував продовжити співпрацю з ДонНУ імені Василя Стуса в напрямку науково-дослідної діяльності та в якості спонсора організації конкурсів наукових робіт студентів.

Варто відзначити високий рівень підготовки конкурсу та висловити особисту подяку директору АФ «Надійність» – Манько Надії, директору КК «Аудит і право» – Чопляк Євгенії та Віце-президенту ПАБУ Харламовій Олені за проведену протягом цих трьох місяців складну і кропітку роботу з організації та реалізації етапів конкурсу.

Зауважимо, що організація цього конкурсу на регіональному рівні має велике значення, оскільки створює для талановитого студентства чудову можливість побачити реальні перспективи їх працевлаштування у різних сферах господарської діяльності, відчути себе «своїм» серед науковців, практиків і почути від них особисто про проблеми та вимоги, що висуваються на сьогодні для позиціювання конкурентоспроможного фахівця, надає впевненості у своїх здібностях та можливості досягнення своєї мети.

Архіви

Приєднуйтеся до нас