Виберіть сторінку

Засідання обласного екологічного клубу присвячено 100-річчю утворення Вінницького ОУЛМГ

Засідання обласного екологічного клубу присвячено 100-річчю утворення Вінницького ОУЛМГ

Студенти-біологи активно цікавляться історією лісового господарства Вінниччини. У цьому переконалися учасники засідання обласного екологічного клубу, яке відбулося 6 лютого у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва.

У заході взяли участь студенти та викладачі Вінницького транспортного коледжу, який готує майбутніх лісівників, та Донецького національного університету ім. В. Стуса. Насамперед перед слухачами виступила голова клубу, викладач університету Олена Яворська, яка розповіла про роль лісів у житті Вінниччини і у житті кожної людини зокрема. Олена Григорівна повідомила присутнім, що Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства незабаром відзначатиме сторіччя із дня утворення, розповіла про сторічний вклад лісівників Вінниччини у благородну та важку справу збереження, охорони, захисту та відтворення лісів Вінниччини, про природно-заповідний фонд Вінницької області.

Цікавий історичний екскурс у переддень ювілею ВОУЛМГ представив слухачам прес-секретар управління Станіслав Вовк. Він розповів про історію утворення сто років тому інституції Подільського губернського лісничого на підставі “Тимчасового Закону про Губерніяльних та Повітових лісничих”, затвердженого Директорією Української Народної Республіки 14 лютого 1919 року. Саме ця установа дала коріння сучасному Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства, яке на сьогодні об’єднує 11 держлісгоспів, де трудиться 1647 штатних працівників.

Саме лісівники Вінниччини дбали і дбають про збереження лісів. Вони не покидали своєї роботи в буремні революційні роки, відновлювали ліси надважкою працею у післявоєнний час за Радянського Союзу. Вічної слави і низького поклону заслуговує величезний і трудомісткий, героїчний труд над залісненням Дністровських схилів. Цікавою та потрібною стала для молодого покоління розповідь про легендарних лісівників Вінниччини, про сучасний стан лісового господарства області. Студенти активно цікавилися конкретною щоденною роботою держпідприємств лісового господарства Вінницької області, нововведеннями в лісовій галузі, електронним обліком деревини тощо.

Архіви

Приєднуйтеся до нас