Виберіть сторінку

Зустріч з політологом Олександром Палієм

Зустріч з політологом Олександром Палієм

Донецький національний університет імені Василя Стуса є майданчиком, де наші партнери, друзі і випускники обговорюють актуальні теми, дискутують та обмінюються досвідом.

Сьогодні до Стусівського університету завітав відомий український експерт, політолог, політичний консультант Олександр Палій.

Учасниками заходу стали студенти-політологи та журналісти Стусівського університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій, доктор політичних наук, професор Тетяна Нагорняк, представляючи гостя, наголосила: «Олександр Палій – кандидат політичних наук, автор єдиної на планеті книги «Історія України» арабською мовою, людина, що здатна проаналізувати сучасні політичні процеси та інформаційне поле України».

Олександр Андрійович презентував свою нову книгу «Короткий курс історії України», розповів про книгу «Історія України», яка вийшла українською, російською, англійською, французькою, німецькою, китайською та арабською мовами. Дослідник акцентував увагу аудиторії на перших згадках про Україну, плинності історії та зазіханнях ворогів на українську територію. Олександр Андрійович констатував, що за останні 300 років в Україні чітко простежується величезний конфлікт із Московщиною, який достатньо перманентний.

Науковець окреслив шляхи створення сильної армії, розповів про результати впровадження санкцій проти Росії, створення коаліції та об’єднання центрів світової економіки. Олександр Андрійович зупинився на позитивній динаміці розвитку України за останні декілька років: «Українській дипломатії вдалося отримати збройну підтримку світу. Нам вдалося підписати Угоду про асоціацію України з ЄС. Простежується незначне зростання економіки – на 22%. Кожного року близько 3 млрд. доларів надходить в Україну, відкриваються нові можливості для бізнесу. Також проведені заходи щодо запобігання корупції, впровадження реформ децентралізації та судової сфери. На мою думку, судова реформа ще незавершена».

У другій частині зустрічі студенти ставили питання, жваво дискутували щодо євроінтеграції, корупції, реформ, політичних процесів тощо.

Наостанок Олександр Палій закликав студентів бути відповідальним за свою країну і за свій вибір: «Вас невдовзі очікує вибір. Я хотів закликати підходити до цього вибору надзвичайно відповідально. Це вибори, які зможуть вплинути на наше життя. Неможна втрачати час, тому що кожен крок, який ми робимо, рухає нас вперед або назад. Відповідальність за вибір – це одна з великих ознак свободи. Хто немає відчуття відповідальності, той немає свободи, інакше перетворюється на людину, яка грається з життям і не тільки зі своїм».

Архіви

Приєднуйтеся до нас