Виберіть сторінку

Вручення свідоцтв про закінчення Відділення довузівської підготовки іноземних громадян у Стусівському університеті

Вручення свідоцтв про закінчення Відділення довузівської підготовки іноземних громадян у Стусівському університеті
Стратегічним напрямом міжнародної діяльності Донецького національного університету імені Василя Стуса є підготовка фахівців для близького та далекого зарубіжжя. Діяльність у цій сфері демонструє не лише прагнення закладу вищої освіти розвиватися в напрямі інтернаціоналізації освіти, але й забезпечує підвищення позицій Університету в загальнонаціональних і світових рейтингах.

Навчання іноземних студентів є традиційною та невід’ємною частиною навчального процесу в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса. Розроблена чітка структура діяльності навчально-наукового центру міжнародної освіти в цьому напрямі. Вона включає довузівську підготовку і навчання іноземних студентів на основних факультетах та освоєння PhD-програм.

З метою оптимізації навчального процесу довузівська підготовка іноземних громадян здійснюється у межах тісної співпраці навчально-наукового центру міжнародної освіти та філологічного факультету.

Протягом 2018-2019 навчального року на відділенні довузівської підготовки іноземних громадян навчалися слухачі більш ніж із 10 країн світу. Вони вивчали українську мову як основну, з другого триместру їм викладалася російська мова та країнознавство. Довузівська програма підготовки іноземних громадян також передбачала обрання одного з чотирьох напрямів: гуманітарного, економічного, медико-біологічного та інженерно-технічного. Відповідно до напряму відбувся розподіл слухачів, які протягом третього триместру отримували знання з таких дисциплін як: математика, фізика, хімія, біологія, всесвітня історія, основи інформатики та соціально-економічна географія.

26 червня проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Орєховою Т.В. та директором навчально-наукового центру міжнародної освіти Лимар В.В. були вручені свідоцтва про закінчення Відділення довузівської підготовки іноземних громадян. Слухачі із таких країн як: Туркменістан, Азербайджан, Сенегал, Пакистан, Еквадор та Колумбія із задоволенням презентували свої країни, а також щиро подякували співробітникам та викладачам Університету за те, що протягом навчання відчували себе як удома та стали частиною великої Університетської родини.

Архіви

Приєднуйтеся до нас