Виберіть сторінку

Гендерні аспекти внутрішнього переміщення

Гендерні аспекти внутрішнього переміщення
Шановні колеги та колежанки!

ХОФ “Громадська Альтернатива” запрошує нас приєднатися до опитування щодо визначення впливу гендерного компоненту на стан забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.
Ми очікуємо, що респондент(к)ами опитування стануть особи, які самі проживають ситуацію вимушеного внутрішнього переміщення, або ті, хто знайом(а)ий з проблематикою в силу своєї професійної діяльності.

Вимушене переміщення впливає на людей по-різному. Розуміння й аналіз впливу такого переміщення на жінок і чоловіків є необхідним для ефективного врахування цього досвіду в локальних політиках, юридичних інструментах захисту порушених прав і бізнес-практиках.

Гендерно нечутливі політики й підходи є менш ефективними, оскільки вони можуть не охоплювати значну частину постраждалого населення – найчастіше найбільш вразливого – або можуть не відповідати належним чином на їх специфічні потреби. Без гендерно-чутливого підходу загальнодержавні й локальні політики, юридичні інструменти й бізнес-практики ризикують бути нецільовими, або ненавмисно завдати шкоди та порушувати права людини.

Посилання на опитування:

https://docs.google.com/forms/d/10G4lACYtRNoZDC5jahUs5puOG9lK9ZfAYUtj6jZgUPo/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR14wDwlaot5Xz5n5SHBaev1qx0LKr3H0XEEi5DGSL4yEb9AoqWf1uYa05g

Архіви

Приєднуйтеся до нас