Виберіть сторінку

Хто він?

Хто він?

ДонНУ імені Василя Стуса. Філологічний. Студентська рада. Андрій Грицай. Хто ж він такий? Якщо ви ще не знаєте про Голову Студентської ради філологічного факультету, то саме час познайомитися з ним. Молодий, амбіціозний мужчина, чи не єдиний на факультеті, але такий яскравий і той, якого неможливо не запам’ятати. Він ось уже два роки є одним із тих, з ким вперше знайомляться студенти, хто розповідає про студентське життя із зовсім іншого боку: натхненного, творчого, повного нових знайомств. Вінничанин, який щиро повірив у Донецький національний і вступив до нього за першим пріоритетом на спеціальність «Прикладна лінгвістика». Напевно, ще в той момент, Андрій відчув особливу гордість і повагу бути студентом Alma mater.

Андрію, скажи, будь ласка, що тебе спонукало стати Головою Студентської ради? У чому такий успіх?

Чому я вирішив стати Головою Студради філологічного?

На той момент мені здавалося, що мені це потрібно. Після школи хотілося бути активним, нести певну громадську користь і отримувати досвід. Власне, зараз, на четвертому курсі, маю сказати, що усе це більше або менше вийшло.

Просто навчатися не хотілося.

Не можу сказати щось, типу «це моє покликання». Але сподіваюся, хоч якусь користь я приніс. Адже отримати досвід і «імпрув» для себе точно вдалося. Власне за це я вдячний Студентській раді. У нашому університеті це справді міцна рушійна сила для дії та становлення.

У листопаді буде вже хтось новий. Молодий та спраглий до активних дій, вмотивований. Адже я очолював «раду» два роки – більше вже не можна.

Він не тільки бере участь у активному житті студентської громади, а й поза університетом.

– Яке воно твоє позауніверситетське життя?

– Власне, впродовж навчання я завжди працював. Вважаю, що зараз це цілком природно та потрібно для студента. Грав у КВН та Лігу Сміху. Ще на першому курсі вдалося створити на базі університету команду, з якою ми виступали у Вінниці та на фестивалях КВН. Пізніше з’явилася інша команда, з якою ми поїхали грати у Студентську Лігу сміху в Одесі. Важко передати весь спектр емоцій цього гумористичного періоду, адже калейдоскоп досить пристойний. Від цілковитої радості та усмішки до повноцінного виснаження. Наразі «великий» гумор на паузі. Можливо, згодом з’явиться друге дихання. Дуже хочу спробувати себе у Stand Up, але постійно чогось не вистачає.

Бажаємо тобі творчих злетів і нових яскравих ідей. Можливо, тобі є що сказати майбутньому Голові Студради?

Так, головне – це бути сильним і витривалим та, як каже Анатолій Панасович, «зубатим».

– Кожен період у житті людини є особливим. Яким ти оцінюєш свій час в університеті?

Університетські роки – це найкращі роки в житті молодої людини. Це спогади приємні і не дуже, але на все життя. Дуже вдячний університетові за свою дівчину, Юлію, яку я зустрів саме тут.

Також вдячний Студраді за свій розвиток. Це справді круто та неодмінно корисно. ДонНУ імені Василя Стуса, а саме філологічний факультет, це урок, який триває 4 роки, і саме ми-студенти вирішуємо, як його провести.

Сподіваюсь, друзі, що тепер ви знаєте трішки більше про Голову Студради філологічного, ніж до цього. І ось вже зовсім скоро на місці Андрія може опинитися хтось із вас. Тому, до наступної розмови, всім 36,6!

Ірина Березнюк, студентка філологічного факультету

Архіви

Приєднуйтеся до нас