Виберіть сторінку

Засідання Вченої Ради

Засідання Вченої Ради
Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса у змішаному режимі відбулося чергове засідання Вченої ради.
Її голова Анатолій Загнітко відкрив засідання, привітавши новообраних членів Вченої ради та листопадових іменників.

Про утворення наглядової ради Донецького національного університету імені Василя Стуса проінформував ректор Роман Гринюк, акцентувавши увагу на законодавчій основі, складі, терміні обрання, фукційних обов’язках членів наглядової ради. Роман Федорович запропонував вивчити законодавчу базу та досвід навчальних закладів, внести зміни у Статут Університету, підготувати подання до Міністерства освіти і науки України з оновленим складом наглядової ради.

Про підсумки організації та результати успішності проходження практичної підготовки здобувачами вищої освіти у 2019-2020 н.р. доповіла завідувач відділу навчально-методичного забезпечення кар’єрного зростання і професійного розвитку Вікторія Копельчук. Вона окреслила результати практичної підготовки студентів у 2019-2020 навчальному році: «Практичну підготовку пройшли 2 750 студентів денної та заочної форми навчання: 42% – на базах практики, 58% – на кафедрах та навчальних лабораторіях Університету». Вікторія Петрівна проаналізувала академічну успішність студентів Університету під час проходження практичної підготовки, відповідно до якої абсолютна успішність по Університету становить 97,9%; якісна – 83,6%. Доповідач розповіла про створення силабусів практичної підготовки, розширення мережі стратегічного партнерства (у 2019-2020 навчальному році укладено 12 договорів про співробітництво), працевлаштування випускників.

Анатолій Загнітко оголосив результати таємного голосування щодо присвоєння вченого звання доцента, яке отримали:
  • Якимова Наталія Сергіївна – кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та поведінкової економіки;
  • Середа Ганна Володимирівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та поведінкової економіки;
  • Кримова Марія Олександрівна – кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та поведінкової економіки;
  • Липницька Євгенія Олександрівна – кандидат юридичних наук, доцент кафедри господарського права.
Вітаємо вас, шановні колеги, та бажаємо наснаги, натхнення, нових здобутків і перемог!
Голова Вченої ради Анатолій Загнітко проінформував членів засідання про створення Комісії з атестації кадрів вищої та найвищої кваліфікації ДонНУ імені Василя Стуса.
Про преставлення до Державної нагороди «Заслужений працівник освіти України» працівників ДонНУ імені Василя Стуса (першого проректора Університету, доктора політичних наук, професора Тетяна Нагорняк та доктора історичних наук, професора Олександра Микитовича Бута) розповів заступник голови нагородної комісії Володимир Русаков.
Члени Вченої ради розглянути клопотання щодо зарахування інформальної освіти як підвищення кваліфікації в обсязі 1 кредиту ЄКТС: кандидату економічних наук, доценту, доценту кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки Владиславу Євгеновичу Болгову, доктору філологічних наук, доценту, в.о. завідувача кафедри української мови і культури Людмилі Михайлівні Коваль.
Проректор з наукової роботи Ілля Васильович Хаджинов проінформував про затвердження тем дисертаційних робіт, індивідуальних навчальних планів та індивідуальних планів наукових робіт аспірантів, які зараховані із 1 жовтня 2020 року, про затвердження атестації аспірантам 2015 та 2019 років вступу, зміну тем дисертаційних досліджень аспірантам, видачу дипломів доктора філософії за результатами рішення Атестаційної колегії МОНУ (наказ МОНУ №1188 від 24.09.2020).
На завершення засідання Анатолій Загнітко анонсував проведення чергового засідання Вченої ради у змішаному режимі 29 грудня.
Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас