Виберіть сторінку

На філологічному факультеті презентовано книгу «Донбасія» Ігоря Зоца

На філологічному факультеті презентовано книгу «Донбасія» Ігоря Зоца

27 травня 2021 року з презентацією книги «Донбасія» до Донецького національного університету імені Василя Стуса завітав Ігор Зоц – головний редактор (1992–2017 рр.) єдиної обласної українськомовної газети Донеччини, журналіст, член Національної спілки журналістів України.

Викладачі, співробітники та студенти Стусівського університету мали можливість побувати на презентації книги «Донбасія» Ігоря Зоца, поспілкуватися з автором, поставити питання щодо історії створення книги та творчого задуму автора.

Зустріч відбулася в 326 аудиторії ІІ навчального корпусу ДонНУ імені Василя Стуса. Завдяки світлій енергетиці автора учасники заходу поринули у спогади про Український Донецьк. Ігор Зоц акцентував увагу на тому, що саме наш ЗВО став центром українознавства на Донеччині.

Виступ автора доповнила фотопрезентація із до болю знайомих місць: бульвар Шевченка, вхід до головного корпусу Університету, вулиця Університетська.

Автор поділився із присутніми розповіддю про близьких людей по духу, з якими він поєднує Донбас, це і Анатолій Загнітко, і Василь Голобородько, і Анатолій Доценко та ін.

Вражає і пошукова робота І. Зоца, який пройшовся сторінками життя Анатолія Водолазького, Петра Бондарчука, які відстоювали честь і гідність людини на час окупації.

На заході виступив і ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Федорович Гринюк, який відзначив, що це лише перша знакова книжка про українську громаду Донеччини, висловив надію, що робота над даною проблематикою триватиме.

Декан філологічного факультету Анатолій Панасович Загнітко відзначив: «Прийшов час все осмислити, стати над собою. Випробовування – це не кінець, а лише початок».

Щиро зичимо автору «Донбасії», Ігорю Зоцу, подальших творчих успіхів, і висловлюємо подяку за цікаву зустріч.

Філологічний факультет

Архіви

Приєднуйтеся до нас