Виберіть сторінку

ІСПИТ НА РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ

ІСПИТ НА РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ

На базі Донецького національного університету імені Василя Стуса 20 липня 2021 року вперше було проведено іспит на рівень володіння державною мовою для осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Іспит відбувався з 12.30 год. до 14.30 год. в ауд. 303А. головного корпусу Університету, розташованого за адресою вул. 600-річчя, 21. Іспит складали 13 осіб, які заздалегідь зареєструвалися на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови.

Іспит визначає обсяг знань з української мови та перевіряє комунікативну компетентність особи, її лексичний діапазон, ступінь вправності у застосуванні граматичних структур, а також обізнаність зі стратегіями ведення усного та письмового офіційного спілкування, які відповідають рівню вільного володіння державною мовою першого ступеня та рівню вільного володіння державною мовою другого ступеня відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» з урахуванням рекомендацій Ради Європи з мовної освіти.

Наступні іспити у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбуватимуться відповідно до графіка надання аудиторій і технічного забезпечення проведення іспиту, із яким можна ознайомитися на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови.

Людмила Коваль, професор кафедри української мови,

теорії та історії української і світової літератури

Архіви

Приєднуйтеся до нас