Виберіть сторінку

Експертна думка щодо посягання РФ на фундаментальні правові основи існування людства

Експертна думка щодо посягання РФ на фундаментальні правові основи існування людства
Експертна думка доктора юридичних наук, доцента, в. о. завідувача кафедри теорії, історії держави і права та філософії права Гоцуляка Юрія Вікторовича щодо посягання РФ на фундаментальні правові основи існування людства:
“Настав час безпрецедентного випробування на міцність світового правопорядку!
Конституції, міжнародні правові акти глибоко утвердили у свідомості сучасного суспільства позиції про невід’ємну цінність життя людини, її гідне існування, гуманність, свободу, інформацію, переміщення, захист. Утім має місце утворення на політичній карті під назвою РФ, що докладає кривавих зусиль, щоб це заперечити. Проявила свою агресію антиправова держава, буття якої є наступом на саму цивілізацію, на світовий правопорядок.
Ця антиутопія поставила під загрозу не лише Україну, але і весь сучасний демократичний правовий устрій, оскільки злочин , що лишається без відповідного покарання завжди спонукає до його повторення. Міжнародна спільнота зі всією рішучістю це визнала. Європейські правові цінності під загрозою, найбільшою з часів Другої світової війни.
Людина без прав втрачає ознаки особистості, адже права це наші можливості гідного існування. Саме права, їх визнання та закріплення вивели цивілізацію із рабовласництва, феодалізму, деспотій до шляху свободи, рівності, братерства. Права людини є великим досягненням цивілізації, вистраждані у століттях, і наразі здавалося б за них уже пролито достатньо крові, однак влада РФ виявилася уже за своїм змістом кривавою потворою, для якої право людини вочевидь лише слова на папері. Невід’ємні права належать людині тому, що вона Людина: на життя, здоров’я, свободу, особисту недоторканність…Усі ці права було віроломно, зухвало порушено, знехтувано ворогом, не існує такого права, яке б не постраждало від агресії РФ. Декларація, конвенції, що закріплювали всі ці права здавалося на довгі роки установили гуманний правовий простір для існування людини як засвоєння трагічних сторінок світової війни. Однак диктатура, що втратила контроль над раціональністю знову здійснює наступ на права, на свободу, на суб’єктність цілого народу, на сучасну цивілізацію як таку.
Дії Росії є викликом для всього сучасного укладу життя, намагання повернути західний світ у часи імперій, деспотій, підкорити життя , свободу, гідність, громадянство особистості волі позбавленого моралі та здорового глузду диктатора.
Цей ординський левіафан намагається довести примат принципу права сили над силою права. Якщо не зупинити цього антиправового деспота, розуміння про порядок, про права людини, правова реальність зміниться докорінно, жодна демократія, що не має у руках достатньо зброї не зможе претендувати на власну правову систему.
Посягання на фундаментальні правові основи існування людства завжди мали важкі наслідки для агресора. Прикладом тому є падіння фашистських, нацистських режимів, які претендували на зміну усталених правових цінностей, на зміну правового порядку. Наразі РФ повторює шлях антиправових режимів, які з моменту свого посягання на фундаментальні правові цінності завчасно були приречені на загибель та клеймо агресора. Добро завжди переможе зло, право переможе антиправо!
Гуртування та шалений опір українського народу та безпрецедентне об’єднання світового співтовариства навколо протистояння “росмордору” не залишають шансів цій антиутопії!
Все буде Україна! Слава Україні!”
Гоцуляк Юрій Вікторович

Архіви

Приєднуйтеся до нас