Виберіть сторінку

До Стусівського університету завітала журналістка Аннік Еймер

До Стусівського університету завітала журналістка Аннік Еймер

Минулого тижня до Донецький національний університет імені Василя Cтуса завітала пані Аннік Еймер – журналістка німецького видання «DUZ – Magazin für Wissenschaft und Gesellschaft».

Метою візиту стала підготовка статті про ситуацію в українській системі вищої освіти і науки. Пані Еймер спілкувалася зі здобувачами освіти Анною Рашою, Катериною Лапчевською, Катериною Бойван, Дарією Кривонос, викладачкою Оленою Білецькою, науковцем Сергієм Радіо, представниками адміністрації університету Тетяною Нагорняк, Іриною Зайченко, Анною Осмоловською та Світалною Жильцовою, щоб скласти уявлення про виклики, із якими стикаються всі учасники освітнього процесу у період повномасштабної війни, а також у роки, які передували жахливим подіям, – переміщенню університету з Донецька до Вінниці через військову агресію росії в 2014 році, а також пандемії COVID-19.

Під час візиту журналістка мала можливість познайомитися з історією створення та розвитку університету, побачити аудиторії та лабораторії, у яких відбувається освітній і науковий процеси, ознайомитися з особливостями навчання в період війни.

Щиро дякуємо іноземним журналістам за зацікавленість та можливість говорити на широкий загал про освіту під час війни, про агресію росії та про щоденну працю кожного члена Стусівської родини на академічному фронті, яка точно наближає нашу Перемогу!

Щиро дякуємо всім причетним до організації візиту та з нетерпінням чекаємо на статтю від пані Еймер.

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас