Виберіть сторінку

78-ма річниця вигнання нацистських окупантів з України

78-ма річниця вигнання нацистських окупантів з України

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса разом зі всією Україною відзначає 78-му річницю вигнання нацистських окупантів з України та вшановує героїчний подвиг українського народу у Другій світовій війні.

Вигнання нацистів із України стало можливим завдяки об’єднанню зусиль всієї антигітлерівської коаліції та визвольних антинацистських рухів. Українці воювали у лавах Червоної армії та українського визвольного руху (ОУН та УПА).

Вигнання нацистських поневолювачів не принесло Україні спокою і свободи, а обернулося поверненням комуністичного терору, масовими депортаціями, переслідуванням інакодумців.

Завершення Другої світової війни, на жаль, не звільнило світ від тоталітарних режимів та зазіхань на чужі території. Сьогодні Україна відчайдушно бореться з рашистами, героїчно захищає свою свободу, незалежність, соборність та територіальну цілісність. Попри щоденне бомбардування міст та сіл російськими окупантами, знищення критичної інфраструктури, терористичні атаки на мирне населення, геноцид українського народу, ми вистоїмо, ми переможемо, адже захищаємо свою незалежність, демократію та європейські цінності, боронимо право вільно обирати своє майбутнє.

Ми пам’ятаємо всіх героїв, чия боротьба, мужність та самовіддана праця сприяли вигнанню нацистських окупантів із території України. Щиро дякуємо нашим захисникам і захисницям, які звільняють наші землі від російських окупантів, охороняють наш спокій та тримають безхмарне небо! Низько вклоняємося героям, які віддали свої життя за вільну Україну…

Наближаємо Перемогу разом!

Слава Україні!

Героям слава!

З повагою колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас