Виберіть сторінку

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса вшановує пам’ять учасників бойових дій на території інших держав.

Радянська влада витискала з «союзних республік» усі ресурси для втілення своїх брутальних задумів і ведення війни за безліч кілометрів від батьківщин своїх солдатів, а подеколи й від кордонів Союзу.

Першою закордонною війною, у якій комуністична влада відкрито визнала свою участь, була жорстока війна в Афганістані, у якій воїни-афганці з України складали близько однієї четвертої від усього радянського контингенту, а загиблі наші співвітчизники – близько двадцяти відсотків втрат лише за офіційними даними.

Сьогодні, у 34 річницю виведення військ з Афганістану, ми вшановуємо тих, хто не повернувся з далеких від України теренів, виконуючи свій військовий обов’язок.

Але ми не можемо забувати, що і зараз, навіть після розвалу «тюрми народів» і довгих років мирного життя, війна охопила Україну, і наші захисники та захисниці: батьки, сини, доньки, онуки героїчно виконують свій обов’язок, боронячи нашу землю і наші життя, перемагаючи ворогів та прославляючи українців на весь світ своєю звитяжністю і мужністю.

Тож даруймо шану тим, життя яких забрала війна, та пам’ятаймо Героїв, котрі щодня боронять нашу гідність, свободу та незалежність!

Слава Україні!

Героям слава!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас