Виберіть сторінку

Засідання ректорату: тримаємо освітянський стрій, дбаємо про якість освіти та наближаємо Перемогу України

Засідання ректорату: тримаємо освітянський стрій, дбаємо про якість освіти та наближаємо Перемогу України

Стусівці тримають освітянський стрій, дбають про якість освіти та наближають Перемогу України!

Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання ректорату.

Відкрив засідання ректор Стусівського університету Роман Гринюк. Роман Федорович познайомив членів ректорату з новим головним бухгалтером Людмилою Іванівною Дзіміною.

Завідувач навчального відділу Павло Римар окреслив підсумки зимової екзаменаційної сесії 2022–2023 н. р., детально проаналізував контингент здобувачів, аспірантів та докторантів, середню якість знань по факультетах.

Начальник студентської соціальної служби Марина Якушева доповіла про соціальний паспорт і соціальний патронаж у ДонНУ імені Василя Стуса. Марина Валеріївна підкреслила, що наразі в Університеті навчається 444 здобувачі вищої освіти пільгових категорій, із яких 161 особа була зарахована у 2022 році. Також доповідач розповіла про особливості соціального супроводу, соціальну стипендію, кількість здобувачів, які проживають у гуртожитках, компенсацію виплати за навчання та окреслила перспективні завдання студентської соціальної служби.

Роман Федорович окреслив виклики Університету щодо забезпечення здобувачів гуртожитками, обладнання укриттів та бомбосховищ пандусами.

Начальник відділу кадрів Ірина Саволюк поінформувала щодо стану використання щорічних основних відпусток та їхнього планування на 2023 рік. Ірина Федорівна окреслила специфіку основних, додаткових та соціальних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, розповіла про зміни в законодавстві України щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану, особливості формування графіків відпусток.

Роман Федорович звернуся з проханням до деканів та керівників структурних підрозділів щодо використання НПП та співробітниками Університету залишків невикористаних відпусток.

Члени ректорату ухвалили низку важливих рішень та перспективних завдань, зокрема:

– обговорити підсумки зимової сесії на засіданнях рад факультетів, деканатів, засіданнях кафедр, в академічних групах з метою напрацювання заходів із підвищення якості освітньої діяльності;

– кураторам академічних груп проводити постійний моніторинг поточної успішності здобувачів;

– розробити автоматизовану, захищену, внутрішню електронну систему/базу даних отримання та зберігання інформації соціального паспорту Університету;

– удосконалити дорожню карту інклюзивного простору для навчальної та позанавчальної роботи здобувачів;

– здійснити моніторинг можливостей допомоги вразливим категоріям здобувачів Університету від громадських організацій та фондів.

Наприкінці засідання Роман Федорович подякував усім присутнім за натхненну роботу, яка щодень наближає нас до Перемоги!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас