Виберіть сторінку

Конференція трудового колективу ДонНУ імені Василя Стуса: формуємо високоінтелектуальний капітал України, дбаємо про якість освіти, стратегічно розвиваємось та наближаємо Перемогу

Конференція трудового колективу ДонНУ імені Василя Стуса: формуємо високоінтелектуальний капітал України, дбаємо про якість освіти, стратегічно розвиваємось та наближаємо Перемогу

Донецький національний університет імені Василя Стуса формує високоінтелектуальний капітал України, дбає про якість освіти, зміцнює кадровий потенціал, стратегічно розвивається та наближає Перемогу нашої Батьківщини!

Сьогодні в ДонНУ імені Василя Стуса відбулася Конференція трудового колективу Університету.

Відкрив КТК Стусівського університету помічник ректора Владислав Бурдига.

Владислав Олегович запропонував обрати робочі органи Конференції трудового колективу ДонНУ імені Василя Стуса: президію, лічильну комісію, секретаріат та редакційну комісію. Члени КТК підтримали всі запропоновані кандидатури робочих органів.

Також Владислав Олегович висунув на розгляд КТК Статут Донецького національного університету імені Василя Стуса в новій редакції та запропонував його погодити.

Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк доповів про роботу колективу університету у 2022, презентував звіт ректора ДонНУ імені Василя Стуса про виконання Програми «10 кроків щодо реалізації Стратегії розвитку Донецького національного університету імені Василя Стуса – 2025», окреслив перспективи розвитку Університету. Роман Федорович підкреслив, що 2022 рік став випробуванням для України, для Університету, для кожного з нас: «Ми змушені були жити, навчатись, працювати в критичних умовах. Попри все, нам вдалося виконати зобов’язання перед нашими здобувачами, працівниками, партнерами і країною. Ми здійснювали свої посадові і громадянські обовʼязки, наближаючи Перемогу». Роман Гринюк докладно проаналізував результати реалізації стратегічних пріоритетів діяльності Стусівського університету, зокрема: інструменти сучасного менеджменту в діяльності Університету, прагматизацію освітньої діяльності та вдосконалення культури якості в Університеті, Університет як науково-інноваційний простір реалізації можливостей, університетський світоглядний простір living-learning-community. Доповідач розповів про специфіку освітнього процесу, контингент здобувачів, результати вступної кампанії 2022 року, здобутки «Докторської школи», кадрову політику Університету, міжнародні здобутки нашої Alma Mater, позиції Університету в рейтингах, науково-дослідну роботу, публікаційну активність, мережу соціального партнерства. У своїй доповіді ректор ДонНУ імені Василя Стуса наголосив, що сьогодні стусівців впізнають через характер і якісні продукти діяльності, через емоційний інтелект і принциповість, вміння йти вперед, досягати успіху та змінювати середовище навколо себе на краще. Також Роман Федорович окреслив 10 кроків для реалізації «Стратегії розвитку ДонНУ імені Василя Стуса-2025», зокрема:

  1. Формування оновленої управлінської команди.
  2. Аналіз та оцінка всіх наявних ресурсів.
  3. Розробка та публічне обговорення нової моделі Університету.
  4. Інституційні зміни, оптимізація структури Університету.
  5. Формування ключових індикаторів ефективної роботи за напрямами діяльності.
  6. Розробка функціональних стратегій.
  7. Створення сучасної матеріально-технічної бази та соціальної інфраструктури Університету.
  8. Студентське самоврядування=партнер.
  9. Розширення присутності Університету в локальному, національному та міжнародному просторі.
  10. Університет – 2022 у цифрах.

Роман Гринюк розповів про перспективи розвитку ДонНУ імені Василя Стуса та подякував колективу Університету за щоденну працю, вірність Університету та Україні, за синергію прагнень у творенні історії успіху Alma Mater. Завершуючи свій виступ, Роман Федорович наголосив: «Підводячи підсумки своїх двох каденцій, я щасливий тим, що сьогодні мені несоромно передати живий і проактивний Університет у руки нової команди. Вірю, що разом із новим ректором і його командою ми зможемо досягти поставлених цілей, реалізувати місію Стусівського університету та забезпечити прогресивний розвиток України за високими міжнародними стандартами, європейськими принципами та національною гідністю».

В обговоренні питання взяли участь декан економічного факультету Стуса Тетяна Орєхова, професор кафедри господарського та адміністративного права Юлія Павлюченко, в. о. завідувача кафедри романо-германської філології та зарубіжної літератури Олена Білецька, проректор з науково-педагогічної та соціальної роботи Ірина Зайченко, голова Студентської ради Університету Надія Шафранська, декан факультету хімії, біології і біотехнологій Олександр Шендрик, директор Навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська, перший проректор Тетяна Нагорняк. Колеги щиро дякували ректору Університету за громадянську позицію, гідність та патріотизм, об’єднання колективу, переміщення, успішний кейс відновлення ЗВО та стратегічний розвиток нашої Alma Mater, рекомендували визнати роботу ректора та колективу ДонНУ імені Василя Стуса задовільною.

Роман Гринюк запропонував підтримати кандидатуру Анатолія Загнітка в конкурсі на посаду ректора ДонНУ імені Василя Стуса.

Одноголосно членами Конференції трудового колективу Університету:

– погоджено Статут ДонНУ імені Василя Стуса в новій редакції;

-схвалено звіт ректора ДонНУ імені Василя Стуса про роботу колективу університету за період з 01.01.2022 по 31.12.2022 та перспективні завдання розвитку ДонНУ імені Василя Стуса й оцінено діяльність ректора як задовільну;

-визнано роботу ректора і колективу ДонНУ імені Василя Стуса за період 2017 – 2022 рр. задовільною і такою, що забезпечила реалізацію Стратегії розвитку Університету в частині прагматизації освітньої діяльності, формування науково-інноваційного простору та просування цінностей Стусівської спільноти;

-підтримано декана факультету філології, психології та іноземних мов Загнітка Анатолія Панасовича для участі у конкурсі на заміщення посади ректора ДонНУ імені Василя Стуса.

Працюємо, навчаємо, навчаємось, удосконалюємось і зростаємо! Разом до Перемоги!

 Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас