Виберіть сторінку

Стусівська родина активно працює для приближення Перемоги!

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без

Батьківщини – ніщо.

В. Сухомлинський

Сьогодні у такий надважкий час варто розуміти та цінувати силу, і мова йде не про фізичну, що теж не менш важливо, а про силу єдності та духу. Надзвичайно важко дивитись та бачити, як твою Батьківщину намагаються ламати та «рятувати», вбиваючи ні в чому невинних мирних людей, а надто дітей.

Залишатись осторонь та просто спостерігати за спробами приборкати українців, нестерпно. Студенти Стусівського університету довели, те що сьогодні не обов’язково бути в ЗСУ, щоб воювати та допомагати країні. Здобувачі юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса зараз – це члени «армії кіберкотиків», що захищають наше місто в лавах територіальної оборони, активно допомагають у плетінні маскувальних сіток, проводять збори та закупівлі необхідних речей для біженців, волонтери у військовому госпіталі, а також Студентська рада юридичного факультету декілька днів тому оголосила збір коштів для ЗСУ, які вже перерахували!

Нам пощастило взяти коментарі, мініінтерв’ю у тих, кому небайдужа доля українців, у тих студентів, які найбільше долучилися до більше ніж просто волонтерства

«Усвідомлюючи, що в лави ЗСУ мене не візьмуть, я збагнула, що зможу стати в нагоді іншій частині армії України, і сьогодні вона має назву серед нас «Кіберкотики». Замість зброї в руках у мене лептоп, а на місці гашетки – комп’ютерна мишка. Таким чином ми влаштовуємо кібератаки на державні сайти рф, тим самим виводимо їх з ладу. Тут варто розуміти, що мова йде не лише про фізичну війну, а й про інформаційну.

Також маю можливість надавати  психологічну допомогу, чим і займаюсь в центрах прийому біженців. Стабільний стан психіки сьогодні – це ключ до спокою та відсутності стресу завтра.

Моє чому, полягає в тому, що разом МИ – сила, і далі лише до перемоги!», – голова Студентської ради юридичного факультету Катерина Лапчевська.

«Наразі мною керує почуття безсилля через те, що я ніяк не можу змінити ситуацію, яка склалася. Проте, у цей же час це і є моїм головним мотиватором, щоб допомагати армії на іншим людям усім чим можу. Настали часи, коли залишатися осторонь – означає відвернутися від своєї країни. Тому  лише спільними зусиллями ми можемо здолати ворога та повернути мир на нашу землю.

У свою чергу я займаюсь волонтерством, а саме постачаю речі та інші товари в місця, де приймають біженців, допомагаю речами та лікарськими засобами військовому шпиталю»,  – голова проєктного департаменту Максим Бабик.

«Я розумію, що саме тут буде від мене користь для наших хлопців у ЗСУ і загалом для України. Віра в перемогу не гасне, мотивацією є наші Збройні Сили України! Моя робота – плести сітки, були моменти, коли ми сортували одяг для біженців. Це також певна підтримка для тих людей, які залишились без дому», – голова волонтерського департаменту Надія Драч Надія.

«Ми з родиною намагаємося зробити все можливе, щоб якось допомогти країні у ці скрутні часи. Почуття гордості та патріотизму переповнюють мене, адже кожного для тисячі людей від щирого серця безкорисливо віддають останнє для армії та тих співвітчизників, які втратили все. Боляче дивитися в очі цих людей, душа плаче та кровоточить від такої кількості горя, але ж наша сила у єдності та взаємодопомозі. Тому ми знаходимо житло для всіх, хто цього потребує, купуємо та розвозимо харчі, речі першої необхідності та ліки, селимо у себе біженців і навіть закупили купу бронежилетів для ЗСУ. Я також намагаюсь спілкуватися із дітьми, що приїхали з Харкова, щоб трохи відволікти їх від подій, які довелось пережити та надати психологічну допомогу..», – голова навчально-наукового департаменту Дарія Клапоущак.

«У тероборону я пішов на 2 день війни, як тільки дізнався, що є така можливість. Вважаю, що кожен повинен робити бодай щось, аби допомогти державі в боротьбі з цією мерзотою. Я вірю в те, що тільки разом, тільки будучи одним цілим, ми переможемо! Слава Україні!», – здобувач юридичного факультету Назарій Свиридюк.

Юридичний факультет ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас