Виберіть сторінку

Анна Осмоловська виступила на Беверлі Мінстер

Анна Осмоловська виступила на Беверлі Мінстер

Директор Навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська мала честь виступити онлайн на Беверлі Мінстер (Велика Британія) на запрошення Девіда Лока, члена конгрегації, який є генеральним секретарем «Magna Charta Universitatum Observatory».

Беверлі Мінстер – святе місце вже більше 1300 років. Цей готичний шедевр є однією з найбільших англійських церков.

Пані Анна розповіла глядачам про те, як українці продовжують жити та надихати світ під час війни, в умовах ракетних атак та відключень. Анна Олександрівна також поділилася унікальною історією переміщення Донецького національного університету імені Василя Cтуса та розповіла про те, як Університет продовжує успішно виконувати функцію служіння суспільству в надзвичайно складних умовах. Пані Анна відзначила виняткову роль Університету у процесі підготовки до відбудови України після Перемоги.

«Університет безумовно набуває нових можливостей під час війни. Це волонтерський центр та притулок для біженців; реабілітаційний простір для переміщених осіб та військовослужбовців; відповідальний партнер уряду, громади та бізнесу, а також платформа, де встановлюється довіра між людьми, і нарешті – місце формування випускника-громадянина світу – вільний та відповідальний лідер, відданий демократичним цінностям та людській гідності», – наголосила Анна Осмоловська.

Пан Девід розповів про співпрацю з Університетом, участь ректора у конференції «Magna Charta» у Болоньї, а також про свої враження від високого рівня лояльності співробітників Університету.

Учасників зустрічі зацікавила розповідь пані Анни та особливий інтерес  викликали питання щодо труднощів переїзду викладачів та студентів до Вінниці, а також можливість деокупації Донецька та повернення Університету.

На завершення зустрічі Джонатан Бейкер помолився за Донецький національний університет імені Василя Стуса та українців.

Щиро дякуємо пану Девіду Локу та вікарію Джонатану Бейкеру за запрошення та за високий рівень довіри. Щиро дякуємо учасникам зустрічі за підтримку та молитви!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас