Виберіть сторінку

Школа юного дослідника: підсумки 2 заняття

Школа юного дослідника: підсумки 2 заняття

18 березня на факультеті хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса  відбулося друге заняття в «Школі юного дослідника».

Воно було спрямоване на знайомство з мікроскопом: його будовою, правилами роботи з постійними та тимчасовими мікропрепаратами.

Знайомство з лабораторією та частиною колекції грибів-трутовиків провела завідувач лабораторії кафедри ботаніки та екології ДонНУ імені Василя Стуса  Марія Ігорівна Рогожук, а експериментальну частину заняття – Олександра Володимирівна Машталер, виконуюча обов’язки завідувача кафедри ботаніки та екології, кандидат біологічних наук, доцент та Мікуліч Любов Олександрівна, старший викладач кафедри ботаніки та екології.

Усі наші учасники (а це не тільки  учні 8-11 класів, а й 4) із захопленням долучилися до роботи: опановували навички роботи з мікроскопом, досліджували постійні препарати, робили власні, тимчасові мікропрепарати. На занятті панувала жвава дослідницька атмосфера, і попри тривалу тривогу перед початком заняття та відсутністю деяких гостей, після відбою ми працювали майже 2 насичені години.

Колектив факультету радіє нашому спілкуванню  та продовженню роботи  «Школи юного дослідника»! Сподіваємося, що до наступних занять приєднається ще більше учнів!

Стежте за анонсами про наступне заняття! Далі буде!

Факультет хімії, біології і біотехнологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас