Виберіть сторінку

Факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса виграв грант для реалізації проєкту «Хімія – це просто!»

Факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса виграв грант для реалізації проєкту «Хімія – це просто!»

Незважаючи на воєнний стан, факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса продовжує посилювати матеріально-технічну лабораторну базу для профорієнтаційних заходів і навчального процесу.

Усе це стало можливим завдяки отриманню гранту для реалізації науково-популяризаційного, інноваційного проєкту «Хімія – це просто!» (керівник – доцент кафедри неорганічної, органічної та аналітичної хімії, кандидат хімічних наук, доцент Наталя Леонова) від Департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації.

У межах проєкту придбано комбінований вимірювальний набір для визначення параметрів води у складі: нітратомір HORIBA LAQUAtwin NO3-11; кондуктометр ручний LAQUAtwin EC-33; хлорметр водозахищений 6742; ручний солемір LAQUAtwin Salt-11 і ручний прецизійний рН-метр LAQUAtwin PH-33. Придбані прилади є простими і зручними у використанні. Це кишенькові вимірювачі для загального користування, які безпосередньо вимірюють певні параметри у пробі з мінімальним об’ємом, що дозволяє економити час і запобігає втраті зразка. Ці прилади широко використовується для контролю якості продукції і технологічних процесів у фармацевтиці, сільському господарстві, харчовій промисловості.

Завдяки придбаному обладнанню стає можливим розширення лабораторного практикуму з навчальних дисциплін: «Аналітична хімія», «Екологічна хімія», «Хіміко-аналітичний моніторинг об’єктів довкілля», «Сучасна екологічна аналітична хімія» тощо. Крім того, з використанням портативних приладів буде розширено перелік досліджень, які будуть використані під час проведення занять у «Школі юного дослідника».

Колектив факультету хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса щиро дякує Департаменту гуманітарної політики Вінницької облдержадміністрації за можливість долучитися до інноваційного розвитку Подільського краю і керівництву Донецького національного університету імені Василя Cтуса за підтримку під час підготовки і захисту проєкту!

Усе буде Україна!

Факультет хімії, біології і біотехнологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас