Виберіть сторінку

Перша зустріч за проєктом «CIVICA Support for the European Future of Ukraine»

Перша зустріч за проєктом «CIVICA Support for the European Future of Ukraine»

27 та 28 березня відбулася перша зустріч на вищому рівні за проєктом «CIVICA Support for the European Future of Ukraine».

Донецький національний університет імені Василя Стуса на заході представили: ректор Стусівського університету, професор Роман Гринюк  та директор навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська.

Приймаючою стороною виступив партнер Стусівського університету –Варшавська школа економіки.

Проєкт реалізується за підтримки Польського національного агентства академічних обмінів «NAWA» у співпраці з Альянсом європейських університетів соціальних наук «CIVICA».

Учасниками проєкту є 10 провідних європейських університетів із Польщі, Італії, Великобританії, Австрії, Іспанії, Швеції, Німеччини, Франції, Румунії і 5 українських ЗВО: Донецький національний університет імені Василя Стуса, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Київська школа економіки, Національний університет «Києво-Могилянська академія»  та Український католицький університет.

Перший день зустрічі був присвячений знайомству учасників, а також обговоренню кроків з боку ЄС щодо наближення Перемоги України з представником Європейської комісії в Польщі Філіпом Скавінскі.

Спікерами першої частини також виступили:

⁃ Дороті Серафін – виконавча директорка «Polish Humanitarian Action»;

⁃ Марта Пахоцька – представниця Центру міграційних досліджень (Варшавський університет).

На урочистому відкритті заходу виступили:

⁃ проф. Пьотр Ваховяк – ректор Варшавської школи економіки;

⁃ д-р Давид Костецький – директор «NAWA»;

⁃ проф. Ванесса Шеррер – віцепрезидентка Альянсів університетів із міжнародних питань;

⁃ проф. Роман Гринюк – ректор ДонНУ імені Василя Стуса.

Виконавчий директор Альянсу «CIVICA» Орельєн Крейбіх познайомив учасників із напрямами діяльності Альянсу, а також з основними заходами, що заплановані у межах реалізації проєкту.

Друга частина дня була присвячена презентаціям українських університетів.

На урочистій вечері виступив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі Василь Зварич, а також заступник держсекретаря Міністерства закордонних справ Республіки Польща Войцех Гервель.

У другий день зустрічі всі учасники мали можливість активно обговорити потреби українських університетів і конкретні напрями співпраці, що будуть покладені у спільну дорожню карту для 15 учасників.

Модерували сесію:  Ірина Красовська, представниця Міністерства освіти і науки України, Катажина Кацперчик, голова міжнародного офісу Варшавської школи економіки та Зайнаб Мазуз, координатор з питань досліджень у CIVICA (Італія).

“No brain drain but brain gain! And cooperation not so FOR Ukraine, but WITH Ukraine, on equal basis”, – основні девізи зустрічі.

Проректор з міжнародних зв’язків Варшавської школи економіки проф. Джек Прокоп закрив зустріч та щиро подякував усім учасникам.

Ця зустріч є першою у циклі запланованих активностей. Наступна – академічна мобільність здобувачів до Берліну! Далі буде…

Щиро дякуємо європейським партнерам за підтримку і солідарність з Україною!

Щиро дякуємо за такий високий рівень організації та тісну співпрацю радниці ректора Варшавської школи економіки з питань співпраці з Україною Ірині Дегтярьовій!

Реалізація проєкту не була б можливою без ініціативи та всебічного сприяння першого проректора Стусівського університету, професора Тетяни Нагорняк.

Наближаємо разом Перемогу України!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас