Виберіть сторінку

Церемонія нагородження журналістів

Церемонія нагородження журналістів

Напередодні Дня журналіста, другого червня, у ресторані «Mont Blanc» відбувся захід, присвячений нагородженню професійних журналістів.

Конкурси були оголошенні медіахолдингом «Новини Вінниці» та ГО «Ми – Вінничани» на форумі «Інформаційний фронт України: Вінниччина».  У першому конкурсі «Батл між університетами» брали участь студенти-журналісти Донецького національного університету імені Василя Стуса та Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського. У другому конкурсі – професійні журналісти з Вінницької області.

Відкрив захід керівник медіахолдингу «Новини Вінниці» Микола Філонов, підкресливши: «Ми намагалися зібрати у цьому залі людей, які, можливо, стануть колегами наших журналістів, це студенти. І журналістів, які можуть подивитися на своїх майбутніх колег… Принаймні те, що ми сьогодні робимо, це і є те, чим мають займатися громадські організації: формувати суспільну думку, допомагати людям, які хочуть розвиватися».

До привітань долучився координатор ГО «Ми – Вінничани» Сергій Кудлаєнко: «До Дня журналіста ми намагалися зробити, хоч невелике, але свято у нашому місті для вас. Ми зробили його з акцентом на молодь».

Після вступного слова розпочалася урочиста церемонія вручення нагород, до якої приєдналися голова ГО «Ми – Вінничани» Валерій Коровій та народні депутати України Лариса Білозір, Геннадій Вацак та Микола Кучер.

Валерій Коровій зазначив, що війна виявила необхідність в об’єктивній інформації, на яку сподіваються читачі.

«Дуже хочу і чекаю, щоб наші журналісти дуже скоро сповістили нам радісну звістку – про перемогу українського війська та всього народу у війні. Це – найочікуваніша інформація у наш час», – наголосила Лариса Білозір.

«Бійці на фронті кажуть: «Для того, щоб перемогти, потрібна воля та зброя». Це ж саме можна сказати про учасників інформаційного фронту, адже одна з цілей конкурсів – протидія ворожій пропаганді», – зауважив  Микола Кучер.

«Під час війни з росією загинуло 15 журналістів, які виконували свої професійні обов’язки, та 38 представників медіа, які залишили професію та воювали у складі Сил оборони України. Ці жертви пам’ятатиме народ», – зазначив Геннадій Вацак.

Переможцями студентського конкурсу стали студенти ДонНУ імені Василя Стуса: здобувачка економічного факультету Анна Шульга, яка посіла перше місце та отримала iPhone 14 Pro, друге місце посів здобувач факультету історії та міжнародних відносин Віталій Берегута та отримав iPad.

Після нагородження Микола Філонов повідомив, що конкурсна комісія вирішила нагородити всіх учасників конкурсу, тому відзначила й студентів факультету інформаційних і прикладних технологій спеціальності «Журналістика». За участь у конкурсі нагороди також отримали Діана Праведна та Руслана Сивак.

Переможцями другого конкурсу стали:  Валентина Кирильчук, «20 хвилин»; творча група інтернет-видання «І-vin.info»; Микола Кавун, газета «Вінниччина»; Вікторія Ворущак, ТРК «Вінниччина»; Михайло Курдюков та Віктор Скрипник «20 хвилин».

Наприкінці урочистої церемонії учасники конкурсу, гості та організатори зробили спільне фото на згадку.

Дмитро Масюта, здобувач факультету інформаційних і прикладних технологій

Фото: Костянтин Родигін, Дмитро Масюта

Архіви

Приєднуйтеся до нас