Виберіть сторінку

Науковці ДонНУ імені Василя Стуса – переможці Конкурсу спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів

Науковці ДонНУ імені Василя Стуса – переможці Конкурсу спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів

Наукова група Спільної навчально-наукової лабораторії з дослідження радикальних реакцій Інституту фізико-органічної хімії і вуглехімії імені Л. М. Литвиненка Національної академії наук України та Донецького національного університету імені Василя Стуса стала переможцем Конкурсу спільних українсько-австрійських науково-дослідних проєктів на 2023-2024 роки.

Цей Конкурс було оголошено Міністерством освіти і науки України та австрійським Агентством з питань освіти та інтернаціоналізації у вкрай складному 2022 році, незважаючи на розпал війни. Наукові колективи під керівництвом професорів Олександра Шендрика (Факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса ) та Аннетт Ромпель ( Universität Wien, Fakultät für Chemie, Institut für Biophysikalische Chemie) об’єднали зусилля для спільного дослідження «Бікаталітичні системи на основі оксидоредуктаз для «зелених» аеробних процесів окислення» / «Bicatalytic systems based on oxidoreductases for “green” aerobic oxidation processes».

Договір підписано, роботу зареєстровано, плани сформовано, лабораторії чекають на дослідників! Стартуємо! Важливо додати, що участь у короткотермінових наукових стажувань в Університеті Відня, передбачена проєктом, стане неймовірно цінним ресурсом для фахового зростання наших науковців, студентів і аспірантів. Доступ до сучасного наукового обладнання та можливість співпраці з колегами з Австрії допоможе досягти вражаючих результатів у дослідницькій роботі, а також у підготовці магістерських і дисертаційних робіт.

Шановний Олександре Миколайовичу, нехай Ваш науковий колектив перевершить всі заплановані до отримання результати, а нові наукові колаборації приносять фантастичні враження й натхнення! Ваші зусилля сприятимуть подальшому розвитку хімічної науки та сприятимуть створенню більш сталого та зеленого майбутнього України!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас